Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
| 2.5 kilogramo | vištos (apytikriai) |
| 300 gramų | kiauliena (šoninė) |
| 70 gramų | konjakas |
| 25 gramai | sviestas |
| 1 valgomasis šaukštas | pelerūnas (kietis) (šviežias ar džiovintas) |
| 1 valgomasis šaukštas | provanso žolelės |
| 2 skiltelės | česnakas (trintos) |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Sviestą sumaišyti su pelerūnais, trintu česnaku, druska, pipirais ir provanso žolelėmis.
2.
Aptepti sviestu vištą ir kepti orkaitėje 220 C laipsnių temperatūroje apie 30 min.
3.
Tada ištraukite vištą ir atsargiai ją įdarykite šoninės griežinėliais ir sutvirtinkite dantų krapštukais. Kepkite 40 minučių 180°C temp. orkaitėje. Prieš baigiant kepti vištai, apšlakstykite konjaku ir padidinkite temp. iki 220 C.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos apkepas
-
Kijevo kotletai
-
Neįprasti kotletukai
-
Šventinė višta
-
Kepta višta su grikiais
-
Farširuotos blauzdelės
-
Rūkytas kalakutas
-
Daniškai paruošta vištiena
-
Vištienos šašlykas
-
Vištiena su ryžiais
-
Kepta vištiena su daržovėmis
-
Vištienos gabaliukai su baziliku ir medumi
-
Kijevo kotletai
-
Vištienos suktinukai
-
Kepta antis su apelsinais
-
Farširuota višta šventiniam stalui
-
Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
-
Kepta supjaustyta višta
-
Įdarytos paprikos
-
Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Višta, apytikriai,
2.5 kilogramo -
Kiauliena, šoninė,
300 gramų -
Konjakas,
70 gramų -
Sviestas,
25 gramai -
Pelerūnas (kietis), šviežias ar džiovintas,
1 valgomasis šaukštas -
Provanso žolelės,
1 valgomasis šaukštas -
Česnakas, trintos,
2 skiltelės - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sviestą sumaišyti su pelerūnais, trintu česnaku, druska, pipirais ir provanso žolelėmis.
Aptepti sviestu vištą ir kepti orkaitėje 220 C laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Tada ištraukite vištą ir atsargiai ją įdarykite šoninės griežinėliais ir sutvirtinkite dantų krapštukais. Kepkite 40 minučių 180°C temp. orkaitėje. Prieš baigiant kepti vištai, apšlakstykite konjaku ir padidinkite temp. iki 220 C.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
