Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2.5 kilogramo | vištos (apytikriai) |
300 gramų | kiauliena (šoninė) |
70 gramų | konjakas |
25 gramai | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | pelerūnas (kietis) (šviežias ar džiovintas) |
1 valgomasis šaukštas | provanso žolelės |
2 skiltelės | česnakas (trintos) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Sviestą sumaišyti su pelerūnais, trintu česnaku, druska, pipirais ir provanso žolelėmis.
2.
Aptepti sviestu vištą ir kepti orkaitėje 220 C laipsnių temperatūroje apie 30 min.
3.
Tada ištraukite vištą ir atsargiai ją įdarykite šoninės griežinėliais ir sutvirtinkite dantų krapštukais. Kepkite 40 minučių 180°C temp. orkaitėje. Prieš baigiant kepti vištai, apšlakstykite konjaku ir padidinkite temp. iki 220 C.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos širdelių blyneliai
- Kepsniukai iš vištienos gabaliukų
- Maltos vištienos kebabas
- Vištienos kotletukai su sūrio įdaru
- Irmos paukštiena patale
- Troškinys čenachinėse
- Kijevo kotletas
- Saldžiarūgštė vištiena
- „Šypsena“
- Troškintos vištų šlaunelės su moliūgais
- Vištienos kulšelės su bulvėmis
- Vištų blauzdelės su voveraitėmis
- Vištienos file džiūvėvėsliuose
- Vištienos kulšelės
- Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
- Čachochbilis
- Traški kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže
- Troškinta antis su daržovėmis
- Antis, kepta aluje
- Vištienos kepsniukai
Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Višta, apytikriai,
2.5 kilogramo -
Kiauliena, šoninė,
300 gramų -
Konjakas,
70 gramų -
Sviestas,
25 gramai -
Pelerūnas (kietis), šviežias ar džiovintas,
1 valgomasis šaukštas -
Provanso žolelės,
1 valgomasis šaukštas -
Česnakas, trintos,
2 skiltelės - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sviestą sumaišyti su pelerūnais, trintu česnaku, druska, pipirais ir provanso žolelėmis.
Aptepti sviestu vištą ir kepti orkaitėje 220 C laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Tada ištraukite vištą ir atsargiai ją įdarykite šoninės griežinėliais ir sutvirtinkite dantų krapštukais. Kepkite 40 minučių 180°C temp. orkaitėje. Prieš baigiant kepti vištai, apšlakstykite konjaku ir padidinkite temp. iki 220 C.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...