
Lęšiai su vynu
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
250 gramų | lęšiai |
750 mililitrų | raudonas vynas |
750 mililitrų | sultinys (mėsos) |
100 gramų | jautiena (krūtininė) |
2 vienetai | svogūnai |
250 gramų | bulvių |
1 vienetas | morkos |
0.5 vieneto | lauro lapų (lapelis) |
2 vienetai | gvazdikėliai |
0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Lęšiai perrenkami, perplaunami, užpilami vynu ir palaikomi per naktį, kad išbrinktų. Kitą dieną krūtininė supjaustoma kubeliais ir truputį keptuvėje apkepinama. Po to sudedami žiedais supjaustyti svogūnai, kurie taip pat pakepinami iki auksinės spalvos. Išmirkę lęšiai užpilami mėsos sultiniu, sudedami svogūnai, krūtininė, įmetamas lauro lapelis ir gvazdikėlis. Lęšiai verdami ant mažos ugnies valandą. Po to sukrečiamos kubeliais supjaustytos bulvės ir morkos. Kai lęšiai suminkštėja, įberiama žiupsnelis cukraus ir daug druskos bei pipirų. Supilama grietinėlė. Lęšiai dar kartą užvirinami ir tučtuojau paduodami valgyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Indiškai kepta kiauliena
-
Vištienos blauzdelės su žirnių padažu
-
Aštrus troškinys
-
Mėsos ir daržovių troškinys
-
Baltasis čili troškinys
-
Avienos šutinys su pupomis
-
Veršiena su vyno padažu
-
Avienos troškinys su ryžiais
-
Pikantiškai troškinti kotletai
-
Klajoklių kiškiena
-
Troškinta aviena su moliūgais
-
Troškinti kopūstai su kiaulės kojomis
-
Troškinti inkstai su citrina
-
Troškinti rauginti kopūstai
-
Kepta kiaulės širdis su svogūnais
-
Troškinta vištiena
-
Daniškas plovas
-
Krienuose troškinta karka
-
Aviena su špinatais
-
Troškinta antis su daržovėmis
Lęšiai su vynu
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lęšiai,
250 gramų -
Raudonas vynas,
750 mililitrų -
Sultinys, mėsos,
750 mililitrų -
Jautiena, krūtininė,
100 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Bulvės,
250 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
0.5 vieneto -
Gvazdikėliai,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Lęšiai perrenkami, perplaunami, užpilami vynu ir palaikomi per naktį, kad išbrinktų. Kitą dieną krūtininė supjaustoma kubeliais ir truputį keptuvėje apkepinama. Po to sudedami žiedais supjaustyti svogūnai, kurie taip pat pakepinami iki auksinės spalvos. Išmirkę lęšiai užpilami mėsos sultiniu, sudedami svogūnai, krūtininė, įmetamas lauro lapelis ir gvazdikėlis. Lęšiai verdami ant mažos ugnies valandą. Po to sukrečiamos kubeliais supjaustytos bulvės ir morkos. Kai lęšiai suminkštėja, įberiama žiupsnelis cukraus ir daug druskos bei pipirų. Supilama grietinėlė. Lęšiai dar kartą užvirinami ir tučtuojau paduodami valgyti.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...