Lęšiai su vynu
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 250 gramų | lęšiai |
| 750 mililitrų | raudonas vynas |
| 750 mililitrų | sultinys (mėsos) |
| 100 gramų | jautiena (krūtininė) |
| 2 vienetai | svogūnai |
| 250 gramų | bulvių |
| 1 vienetas | morkos |
| 0.5 vieneto | lauro lapų (lapelis) |
| 2 vienetai | gvazdikėliai |
| 0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Lęšiai perrenkami, perplaunami, užpilami vynu ir palaikomi per naktį, kad išbrinktų. Kitą dieną krūtininė supjaustoma kubeliais ir truputį keptuvėje apkepinama. Po to sudedami žiedais supjaustyti svogūnai, kurie taip pat pakepinami iki auksinės spalvos. Išmirkę lęšiai užpilami mėsos sultiniu, sudedami svogūnai, krūtininė, įmetamas lauro lapelis ir gvazdikėlis. Lęšiai verdami ant mažos ugnies valandą. Po to sukrečiamos kubeliais supjaustytos bulvės ir morkos. Kai lęšiai suminkštėja, įberiama žiupsnelis cukraus ir daug druskos bei pipirų. Supilama grietinėlė. Lęšiai dar kartą užvirinami ir tučtuojau paduodami valgyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos kepenėlės su obuoliais
-
Kepenėlių troškinys
-
Krapuose ir petražolėse troškintas viščiukas
-
Troškintas triušis
-
Kiaulienos troškinys su daržovėmis
-
Kiaulienos ir morkų troškinys
-
Troškinti įdaryti agurkai
-
Vištienos guliašas su bruknių padažu
-
Troškinta antiena
-
Kiaulienos išpjova su daržovėmis
-
Kareiviškas kiaulienos troškinys
-
Kinietiška kiauliena
-
Troškinti veršienos šonkauliai
-
Troškinta veršiena su pievagrybiais
-
Kotletų troškinys
-
Maltos jautienos vyniotiniai
-
Kalakutienos guliašas
-
Vištienos troškinys
-
Daržovių - kiaulienos troškinukas
-
Ryžių makaronai su kumpiu
Lęšiai su vynu
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lęšiai,
250 gramų -
Raudonas vynas,
750 mililitrų -
Sultinys, mėsos,
750 mililitrų -
Jautiena, krūtininė,
100 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Bulvės,
250 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
0.5 vieneto -
Gvazdikėliai,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Lęšiai perrenkami, perplaunami, užpilami vynu ir palaikomi per naktį, kad išbrinktų. Kitą dieną krūtininė supjaustoma kubeliais ir truputį keptuvėje apkepinama. Po to sudedami žiedais supjaustyti svogūnai, kurie taip pat pakepinami iki auksinės spalvos. Išmirkę lęšiai užpilami mėsos sultiniu, sudedami svogūnai, krūtininė, įmetamas lauro lapelis ir gvazdikėlis. Lęšiai verdami ant mažos ugnies valandą. Po to sukrečiamos kubeliais supjaustytos bulvės ir morkos. Kai lęšiai suminkštėja, įberiama žiupsnelis cukraus ir daug druskos bei pipirų. Supilama grietinėlė. Lęšiai dar kartą užvirinami ir tučtuojau paduodami valgyti.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
