
5 vienetai | pievagrybiai |
3 vienetai | bulvių |
4 vienetai | morkos |
500 gramų | stirniena (su kaulu ar be) |
1 vienetas | paprika |
2 vienetai | svogūnai |
200 gramų | grietinė (dvaro) |
šiek tiek | prieskoniai (medžiotojų) |
šiek tiek | druska |
Išsimarinavusią mėsą apvoliojame miltuose (arba nevoliojame) ir apkepiname. Apkepusią mėsą sudedame į puodą (troškintuvą). Apipilame sultiniu ir kišame į orkaitę apie 1 val. Tuo tarpu pagal fantaziją supjaustome daržoves. Svogūnus ir papriką pakepiname. Tada viską sudedame į troškintuvą ir troškiname kol daržovės bus paruoštos. Po to įdedame grietienės ir dar apie 10 min. troškiname.
Rekuomenduojama nenaudoti druskos, tik tiek, kiek yra sultinyje ar prieskoniuose.
Patiekiame su bet kuo, kas kam skaniau (duona, ryžiai, tos pačios bulvės). Fantazuokite, mielieji, fantazuokite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinys iš molinio troškintuvo
-
Kiaulienos kepsniukai svogūnėlių padaže
-
Troškinta veršiena su raudonaisiais kopūstais
-
Kiaulienos šonkauliukai su džiovintomis slyvomis
-
Guliašas
-
Kiauliena aštriame padaže
-
Kiaulienos troškinys su voveraitėmis
-
Vištiena su grybais
-
Vištiena su sojų daigais
-
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
-
Itališkai troškintas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata
-
Avienos ragu
-
Vištiena su troškintomis daržovėmis
-
Triušienos troškinys
-
Vištienos kepenėlės su obuoliais
-
Troškinta vištiena ananasų sultyse
-
Morkų troškinys su vištiena
-
Višta ispaniškai
-
Jautienos troškinys su moliūgais
-
Virta aviena su pomidorais
Stirnienos troškinys (ubagiškai)

- Paruošimo laikas:
-
Pievagrybiai,
5 vienetai -
Bulvės,
3 vienetai -
Morkos,
4 vienetai -
Stirniena, su kaulu ar be,
500 gramų -
Paprika,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Grietinė, dvaro,
200 gramų - Prieskoniai, medžiotojų
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Stirniena sudedame į indą, apipilame prieskoniais ir šlakeliu aliejaus. Uždengiame, paliekame šaltai parą laiko.
Išsimarinavusią mėsą apvoliojame miltuose (arba nevoliojame) ir apkepiname. Apkepusią mėsą sudedame į puodą (troškintuvą). Apipilame sultiniu ir kišame į orkaitę apie 1 val. Tuo tarpu pagal fantaziją supjaustome daržoves. Svogūnus ir papriką pakepiname. Tada viską sudedame į troškintuvą ir troškiname kol daržovės bus paruoštos. Po to įdedame grietienės ir dar apie 10 min. troškiname.
Rekuomenduojama nenaudoti druskos, tik tiek, kiek yra sultinyje ar prieskoniuose.
Patiekiame su bet kuo, kas kam skaniau (duona, ryžiai, tos pačios bulvės). Fantazuokite, mielieji, fantazuokite.
Komentarai (16)
-
Irma
2016-05-09 14:46
Montvydas garantuotai.
-
Linas
2015-12-20 22:16
" Sudetis"
-
Linas
2015-12-20 22:15
O kodel "ingridienati" o ne "sudetis" ???
Lietuviskai negraziai skamba ar tiesiog "blatnai" norime parasyti?
-
Ledi
2015-08-17 18:44
O kada pievagrybius, bulves ?
-
Kaunietis
2015-07-23 11:32
Žodžių "stirniena" ir "ubagiškai" naudojimas vienam sakiny turėtų būti apformintas BK.
-
Vėtra
2014-11-04 13:04
O galima ir be grietinės, nes labai jau riebalai plaukioja ant viršaus. Bet jau čia skonio reikalas.
-
solveiga
2013-11-10 23:02
galima naudot ir kitokia mesyte,nebutinai zveriena
-
Nijolė
2011-10-10 12:21
receptukas geras,mes dažnai irgi taip darom.O kas nežino kur galima įsigyti žvėrinos-tai Vilniuje Maximose-kokios nori ir kiek nori.
-
(anonimas)
2011-02-12 11:34
patys didziausi brakonieriai tie patys legalus medziotojai.. cia faktas
-
pilietis
2010-11-29 09:42
Pas brakonierius pazystamus.Jie visada turi.