
Lęšiai su špinatais ir lašinukais
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
100 gramų | lęšiai |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | česnakas (1) |
1 sauja | špinatai |
50 gramų | kiauliena (lašinukai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (šviežiai malti) |
2 valgomieji šaukštai | vyno actas (baltasis) |
0.5 vieneto | cukrus |
šiek tiek | karis (ant peilio galiuko) |
1 žiupsnelis | čiobreliai (džiovinti) |
1 valgomasis šaukštas | obelių aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Lęšius užpilkite 0,5 litro vandens ir mirkyti keletą valandų. Nuluptą svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite.
2.
Lašinukus apkepkite troškintuve. Suberkite svogūnus, nuplikytus špinatus, pilkite šlakelį sviesto skonio aliejaus ir keletą minučių patroškinkite.
3.
Tada supilkite lęšius su vandeniu (kuriame jie mirko), dėkite česnako skiltelę ir troškinkite 35 - 40 minučių. Pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, kariu, čiobreliais, apšlakstykite actu. Troškinį galima valgyti kaip atskirą patiekalą arba patiekti prie rūkytos žąsies krūtinėle.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rauginti kopūstai su rūkytomis ausimis
-
Daržovių bei mėsos troškinys
-
Triušiena troškinta grietinėlyje su bulvėmis
-
Šventinis kiaulienos karis
-
Vištiena troškinta su morkomis
-
Veršienos kepenėlių troškinys
-
Kopūstų troškinys su faršu
-
Troškinta vištiena kinietiškai
-
Jautiena su slyvomis
-
Kinietiška kiauliena
-
Troškinta pikantiška kiauliena
-
Virta šerno galva
-
Troškinti inkstai su citrina
-
Kiškiena, troškinta su grybais
-
Kiaulienos kepsniukai svogūnėlių padaže
-
Troškinukas
-
Jautienos čenakai
-
Kiaulienos guliašas
-
Kiauliena bulgariškai
-
Aštrios vištų kepenėlės
Lęšiai su špinatais ir lašinukais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Lęšiai,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Česnakas, 1
-
Špinatai,
1 sauja -
Kiauliena, lašinukai,
50 gramų - Druska
- Juodieji pipirai, šviežiai malti
-
Vyno actas, baltasis,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
0.5 vieneto - Karis, ant peilio galiuko
-
Čiobreliai, džiovinti,
1 žiupsnelis -
Obelių aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Lęšius užpilkite 0,5 litro vandens ir mirkyti keletą valandų. Nuluptą svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite.
Lašinukus apkepkite troškintuve. Suberkite svogūnus, nuplikytus špinatus, pilkite šlakelį sviesto skonio aliejaus ir keletą minučių patroškinkite.
Tada supilkite lęšius su vandeniu (kuriame jie mirko), dėkite česnako skiltelę ir troškinkite 35 - 40 minučių. Pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, kariu, čiobreliais, apšlakstykite actu. Troškinį galima valgyti kaip atskirą patiekalą arba patiekti prie rūkytos žąsies krūtinėle.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...