
1 vienetas | triušiena |
5 vienetai | morkos |
250 gramų | grietinė |
5 valgomieji šaukštai | obelių aliejus (rapsų) |
1 vienetas | sultinys ( be konservantų, drebučiuose) |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai |
1 sauja | petražolės (smulkintos) |
2 valgomieji šaukštai | krapai (kapoti) |
Receptą radau dienraštyje "15 minučių". Patiko marinato idėja, tačiau, kadangi šeima labai mėgsta ir krapus, nutariau papildyti šį receptą.
Triušiena, triušienos patiekalai jau nuo seno siejosi su Prancūzijos virtuve. Nemažai patiekalų iš prancūzų virtuvės atkeliavo ir pas mus, dar viduramžiais. Galima sakyti, kad triušienos valgymo madą mes, lietuviai, pasiskolinome iš prancūzų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Guliašas
-
Aštrios vištų kepenėlės
-
Kiauliena su ryžiais ir ananasais
-
Troškinukas žiemai
-
Vištiena su ananasais
-
Daržovių - kiaulienos troškinukas
-
Meksikietiškas Sigitos troškinys
-
Kiaulienos troškinys su pomidorų padažu
-
Aštrus troškinys
-
Tikras močiutės guliašas
-
Veršienos kepenėlių troškinys
-
Plovas su brokoliais
-
Troškinys čenachinėse
-
Mėsos kukuliukai su daržovėmis
-
Indiška vištiena visai šeimai
-
Vištiena troškinta su morkomis
-
Troškinta triušiena
-
Kiškiena, troškinta su grybais
-
Krienuose troškinta karka
-
Stirnienos troškinys
Troškintas triušis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Triušiena,
1 vienetas -
Morkos,
5 vienetai -
Grietinė,
250 gramų -
Obelių aliejus, rapsų,
5 valgomieji šaukštai -
Sultinys, be konservantų, drebučiuose,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Petražolės, smulkintos,
1 sauja -
Krapai, kapoti,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Petražoles ir krapus susmulkinkite ir sumaišykite su pipirais bei druska. Marinatu gerai įtrinkite triušį ir palikite per nakt marinuotis.
Stambiai supjaustykite triušį ir iš visų pusių apkepkite karštame aliejuje, ant didelės ugnies.
Į puodą su verdančiu vandeniu sudėkite išmarinuotą triušieną, įmeskite sultinio kubelį ir troškinkite apie valandą laiko.
Receptą radau dienraštyje "15 minučių". Patiko marinato idėja, tačiau, kadangi šeima labai mėgsta ir krapus, nutariau papildyti šį receptą.
Triušiena, triušienos patiekalai jau nuo seno siejosi su Prancūzijos virtuve. Nemažai patiekalų iš prancūzų virtuvės atkeliavo ir pas mus, dar viduramžiais. Galima sakyti, kad triušienos valgymo madą mes, lietuviai, pasiskolinome iš prancūzų.