
800 gramų | veršiena (šonkauliai) |
1 valgomasis šaukštas | sviestas (tirpintas) |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
3 vienetai | juodieji pipirai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | salierai |
Šonkauliukai apibarstomi druska, miltais, apkepinami svieste ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis sudedami į puodą, įpylus truputį sultinio, troškinama. Iš ištroškintos veršienos išimami kauliukai, mėsa supjaustoma mažesniais gabalėliais, sudedama į tą patį skystį ir dar 10—15 min. patroškinama.
Padažui ištirpinamas sviestas, įmušamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama, kol sutirštėja, pasūdoma, įspaudžiamos citrinos sultys, nutarkuojama žievelė. Supilama sultiniu atskiesta grietinė. Šiuo padažu užpilama mėsa. Atskirai tiekiama virtų makaronų, troškintų morkų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiauliena su aguročiais
-
Troškinys su vištiena ir morkom
-
Pupelių troškinys su mėsa
-
Kiaulienos troškinys su ryžiais
-
Pupelių ir mėsos troškinys
-
Virta šerno galva
-
Troškinta vištiena su daržovėmis
-
Baltasis čili troškinys
-
Kiauliena, troškinta su svogūnais
-
Kiaulienos išpjova su daržovėmis
-
Maltiniai su grybų padažu
-
Sotūs pietūs - meksikietiškai
-
Moliūgo ir vištienos gabaliukai su grikiais
-
Miglės guliašas
-
Kiškis puodelyje
-
Kiaulienos faršo troškinys
-
Kiaulienos ir daržovių troškinys
-
Paprikos įdarytos kalakutiena
-
Vištienos paelija
-
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
Troškinti veršienos šonkauliai

- Paruošimo laikas:
-
Veršiena, šonkauliai,
800 gramų -
Sviestas, tirpintas,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Juodieji pipirai,
3 vienetai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui reikės: šaukštas tirpinto sviesto, kiaušinio trynys, stiklinė sultinio, pusė stiklinės grietinės, pusė citrinos, truputį druskos.
Šonkauliukai apibarstomi druska, miltais, apkepinami svieste ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis sudedami į puodą, įpylus truputį sultinio, troškinama. Iš ištroškintos veršienos išimami kauliukai, mėsa supjaustoma mažesniais gabalėliais, sudedama į tą patį skystį ir dar 10—15 min. patroškinama.
Padažui ištirpinamas sviestas, įmušamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama, kol sutirštėja, pasūdoma, įspaudžiamos citrinos sultys, nutarkuojama žievelė. Supilama sultiniu atskiesta grietinė. Šiuo padažu užpilama mėsa. Atskirai tiekiama virtų makaronų, troškintų morkų.
Komentarai (7)
-
Gintaras
2009-07-04 19:59
Tai kiek laiko troškinama? Ir salieras gumbas ar stiebai su lapais? Kažkaip ne iki galo parašot...