![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
800 gramų | veršiena (šonkauliai) |
1 valgomasis šaukštas | sviestas (tirpintas) |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
3 vienetai | juodieji pipirai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | salierai |
Šonkauliukai apibarstomi druska, miltais, apkepinami svieste ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis sudedami į puodą, įpylus truputį sultinio, troškinama. Iš ištroškintos veršienos išimami kauliukai, mėsa supjaustoma mažesniais gabalėliais, sudedama į tą patį skystį ir dar 10—15 min. patroškinama.
Padažui ištirpinamas sviestas, įmušamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama, kol sutirštėja, pasūdoma, įspaudžiamos citrinos sultys, nutarkuojama žievelė. Supilama sultiniu atskiesta grietinė. Šiuo padažu užpilama mėsa. Atskirai tiekiama virtų makaronų, troškintų morkų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aluje troškinta jautiena
-
Kiauliena bulgariškai
-
Uzbekiškas plovas
-
Šviežių kopūstų troškinys su vištiena
-
Troškinti rauginti kopūstai
-
Vištiena su troškintomis daržovėmis
-
Maltos jautienos vyniotiniai
-
Avienos šutinys su pupomis
-
Troškinta vištiena ananasų sultyse
-
Mėsa su pipirais
-
Daniškas plovas
-
Avienos troškinys su ryžiais
-
Bulvių, įdarytų mėsa, troškinys
-
Meksikietiškas Sigitos troškinys
-
Troškinys
-
Amerikietiškai pagaminta mėsa
-
Žiediniai kopūstai su kumpiu
-
Avienos ragu
-
Maltiniai su grybų padažu
-
Kiaulienos ir daržovių troškinys
Troškinti veršienos šonkauliai
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Veršiena, šonkauliai,
800 gramų -
Sviestas, tirpintas,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Juodieji pipirai,
3 vienetai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui reikės: šaukštas tirpinto sviesto, kiaušinio trynys, stiklinė sultinio, pusė stiklinės grietinės, pusė citrinos, truputį druskos.
Šonkauliukai apibarstomi druska, miltais, apkepinami svieste ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis sudedami į puodą, įpylus truputį sultinio, troškinama. Iš ištroškintos veršienos išimami kauliukai, mėsa supjaustoma mažesniais gabalėliais, sudedama į tą patį skystį ir dar 10—15 min. patroškinama.
Padažui ištirpinamas sviestas, įmušamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama, kol sutirštėja, pasūdoma, įspaudžiamos citrinos sultys, nutarkuojama žievelė. Supilama sultiniu atskiesta grietinė. Šiuo padažu užpilama mėsa. Atskirai tiekiama virtų makaronų, troškintų morkų.
Komentarai (7)
-
Gintaras
2009-07-04 19:59
Tai kiek laiko troškinama? Ir salieras gumbas ar stiebai su lapais? Kažkaip ne iki galo parašot...