
0.5 stiklinės | grietinė |
1 stiklinė | ryžiai (išvirti) |
0.5 stiklinės | slyvos (džiovintos) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
800 gramų | kalakutiena |
40 gramų | sviestas |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | salierai (šakelė) |
šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | aliejaus |
Ryžius galima tiekti atskirai.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pupelių troškinys su mėsa
-
Troškinta žąsiena
-
Kinietiška kiauliena
-
Aluje troškinta višta
-
Itališkai troškintas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata
-
Guliašas su kiauliena
-
Kiškiena bulgariškai
-
Indiška vištiena visai šeimai
-
Kiauliena su aguročiais
-
Vištienos kepenėlės su obuoliais
-
Vištiena troškinta daržovėse
-
Uzbekiškas plovas
-
Troškinys
-
Jautienos troškinys
-
Kiaulienos troškinys su voveraitėmis
-
Jautiena su slyvomis
-
Naminis jautienos troškinys
-
Vištiena su ryžiais
-
Veršiena su vyno padažu
-
Triušio kepsnys
Troškinta kalakutiena

- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Ryžiai, išvirti,
1 stiklinė -
Slyvos, džiovintos,
0.5 stiklinės - Juodieji pipirai
- Lauro lapai
-
Kalakutiena,
800 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Salierai, šakelė,
1 vienetas - Mairūnas
- Druska
- Cukrus
- Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošta paukštiena supjaustoma gabaliukais, pasūdoma, apkepinama aliejuje ir sudedama į troškintuvą. Pridedama prieskonių, pakepintų svieste prieskoninių daržovių (morkų, salierų, petražolių, svogūnų), sukrečiama ryžių košė (ryžiai gali būti ne visai išvirę), sudedamos slyvos, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens ir troškinama. Baigiant troškinti supilama grietinė. Ištroškinta paukštiena sudedama į pašildytą pusdubenį ir pabarstoma susmulkintais petražolių lapeliais. Valgoma su batono skrebučiais.
Ryžius galima tiekti atskirai.
Komentarai (6)
-
Gintarė
2015-11-04 14:06
Fui fui fui: ryžiai su batonu ir grietine? Aš darau panašų patiekalą, tik vietoj ryžių dedu grikius, nededu jokios grietiės, grietinėlės ar jogurto, nes tai tik patiekalo natūralaus skonio sugadinimas ir nereikalingos kalorijos , ir aišku valgom be jokio batono, duonos ar dar kokių priedų, nes ir taip visko pakanka. Paprastume tobulybė - ar esate girdėjusi? ;)