0.5 stiklinės | grietinė |
1 stiklinė | ryžiai (išvirti) |
0.5 stiklinės | slyvos (džiovintos) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
800 gramų | kalakutiena |
40 gramų | sviestas |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | salierai (šakelė) |
šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | aliejaus |
Ryžius galima tiekti atskirai.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškintos vištų blauzdelės
- Troškinta veršiena su raudonaisiais kopūstais
- Kepta kiauliena su raugintais kopūstais
- Vištiena su sojų daigais
- Kiauliena aštriame padaže
- Troškinti šonkauliai su kmynais
- Avienos pilavas
- Vištienos troškinys
- Troškinta vištiena
- Vištienos ir ryžių troškinys
- Uzbekiškas plovas
- Aluje troškinta višta
- Tėčio kiaulienos ir daržovių troškinys
- Troškinta kiškiena su grybais
- Vištiena grybų padaže
- Kiaulienos troškinys-sriuba
- Vištiena kinietiškai
- Virta veršienos krūtininė
- Avienos šutinys su pupomis
- Vištiena dižono garstyčių padaže su troškintais žirneliais ir bulvių koše
Troškinta kalakutiena
- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Ryžiai, išvirti,
1 stiklinė -
Slyvos, džiovintos,
0.5 stiklinės - Juodieji pipirai
- Lauro lapai
-
Kalakutiena,
800 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Salierai, šakelė,
1 vienetas - Mairūnas
- Druska
- Cukrus
- Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošta paukštiena supjaustoma gabaliukais, pasūdoma, apkepinama aliejuje ir sudedama į troškintuvą. Pridedama prieskonių, pakepintų svieste prieskoninių daržovių (morkų, salierų, petražolių, svogūnų), sukrečiama ryžių košė (ryžiai gali būti ne visai išvirę), sudedamos slyvos, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens ir troškinama. Baigiant troškinti supilama grietinė. Ištroškinta paukštiena sudedama į pašildytą pusdubenį ir pabarstoma susmulkintais petražolių lapeliais. Valgoma su batono skrebučiais.
Ryžius galima tiekti atskirai.
Komentarai (6)
-
Gintarė
2015-11-04 14:06
Fui fui fui: ryžiai su batonu ir grietine? Aš darau panašų patiekalą, tik vietoj ryžių dedu grikius, nededu jokios grietiės, grietinėlės ar jogurto, nes tai tik patiekalo natūralaus skonio sugadinimas ir nereikalingos kalorijos , ir aišku valgom be jokio batono, duonos ar dar kokių priedų, nes ir taip visko pakanka. Paprastume tobulybė - ar esate girdėjusi? ;)