
200 gramų | moliūgai |
250 gramų | kvietiniai miltai |
250 gramų | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | kakava |
3 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
0.5 arbatinio šaukštelio | soda |
šiek tiek | riešutai |
Baltymus išplakame su 2 šaukštais cukraus iki purių putų.
Kiaušinio trynius išsukame su likusiu cukrumi.
Labai smulkiai sutarkuojame moliūgo minkštimą.
Sumaišome kiaušinių trynius su baltymais. Į šią masę įmaišome aliejų, sodą nugesintą su actu ir miltus.
Gautą masę padaliname į du dubenėlius po lygiai.
Į vieną masę įmaišome kakavą, į kitą – moliūgą. Į tamsią tešlą galima įmaišyti ir susmulkintų riešutų.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi ar sviestu.
Tešlą sukrečiame į kepimo skardą sluoksniuojant t.y. dedame 2 šaukštus baltos tešlos, po to 2 šaukštus tamsios tešlos ir taip kol išdedame visą tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepame 30 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės pyragas su vyšniomis
-
Vasaros sezono obuolių "Šarlotė"
-
Paprastasis keksas
-
Skonio kelias su abrikosais
-
Varškės ir obuolių pyragas
-
Nepaprasto skonio pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
-
Suomiškas uogų pyragas
-
Kriaušių pyragas
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Greitas varškės apkepas
-
Pyragas "Pirmoji šalna"
-
Trupiniuotis
-
Skanus obuolių pyragas
-
Citrininis varškės pyragas
-
Cukinijų pyragas
-
Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais
-
Šokoladinė vasara
-
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
-
Margaritos varškės apkepas
-
Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
Moliūgų pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Moliūgai,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Cukrus,
250 gramų -
Kakava,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Soda,
0.5 arbatinio šaukštelio - Riešutai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių.
Baltymus išplakame su 2 šaukštais cukraus iki purių putų.
Kiaušinio trynius išsukame su likusiu cukrumi.
Labai smulkiai sutarkuojame moliūgo minkštimą.
Sumaišome kiaušinių trynius su baltymais. Į šią masę įmaišome aliejų, sodą nugesintą su actu ir miltus.
Gautą masę padaliname į du dubenėlius po lygiai.
Į vieną masę įmaišome kakavą, į kitą – moliūgą. Į tamsią tešlą galima įmaišyti ir susmulkintų riešutų.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi ar sviestu.
Tešlą sukrečiame į kepimo skardą sluoksniuojant t.y. dedame 2 šaukštus baltos tešlos, po to 2 šaukštus tamsios tešlos ir taip kol išdedame visą tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepame 30 minučių.