Pienas turi būti šildomas šiek tiek didesnėje nei kambario temperatūroje. Mieles sumaišome su šaukštu cukraus ir užpilame šiek tiek pieno.
Pridedame sviesto ir maišome, kol ištirpsta mielės.
Išsijoti miltai sumaišomi su cukrumi ir druska, supilame pieną, mieles su sviestu, mušame kiaušinius ir medine mentele išmaišome.
Išminkome tešlą.
Suformuojame ovalios formos kepalą.
Atsargiai perkeliame duoną ant riebalais išteptos kepimo skardos.
Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 1 val., kad pakiltų.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir kepame duoną apie 40-50 min.
Naminė duona
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
500 gramų | kvietiniai miltai |
300 mililitrų | pienas |
1.5 arbatinio šaukštelio | mielės |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | sviestas (ištirpintas) |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2 vienetai | kiaušiniai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
- Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
- Baklava
- Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Danutės varškės pyragas
- Obuolių pyragas
- Varškės sausainiai
- Šviesi kvietinė duona
- Prancūziški rageliai su migdolais
- Minkštutis obuolių pyragas
- Skanūs sausainėliai
- Traškieji sausainiukai
- Pyragas "Karpatai"
- Slyvų pyragas
- Aguoniniai pyragėliai
- Bananų pyragas
- Sūrio pyragas
- Tortas su varškės kremu ir avietėmis
- Imbierinės žvaigždės
Naminė duona
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Pienas,
300 mililitrų -
Mielės,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas, ištirpintas,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pienas turi būti šildomas šiek tiek didesnėje nei kambario temperatūroje. Mieles sumaišome su šaukštu cukraus ir užpilame šiek tiek pieno.
Pridedame sviesto ir maišome, kol ištirpsta mielės.
Išsijoti miltai sumaišomi su cukrumi ir druska, supilame pieną, mieles su sviestu, mušame kiaušinius ir medine mentele išmaišome.
Išminkome tešlą.
Suformuojame ovalios formos kepalą.
Atsargiai perkeliame duoną ant riebalais išteptos kepimo skardos.
Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 1 val., kad pakiltų.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir kepame duoną apie 40-50 min.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Butkus
2013-09-07 22:00
Mano mama labai skaniai kepa viska ciau
-
staras
2011-09-18 19:48
kokia čia lina tyčiojasi iš duonos....? :bloga: 8-| :-x
-
SAMANTA
2011-06-27 13:04
skanu ir paprasta :super:
-
Lina
2011-06-27 08:13
fu %-) Nevalgykit
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...