
1 vienetas | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
150 mililitrų | cukrus |
150 mililitrų | aliejaus |
150 mililitrų | pienas |
150 mililitrų | miltai |
4 vienetai | obuoliai |
1 žiupsnelis | cinamonas |
Elektriniu plaktuvu išplakti kiaušinį su cukrum, po to pridėti viską paeiliui, kaskart išplakti.
Pagrindinis iškepimo kriterijus - gražiai parudavęs pyragas.
Mums jis yra toks skanus, kad dar neatšalęs būna didesne dalimi suvalgytas. Bet karštas jis labai birus, tai valgome su šakutėmis, atšalusį galima imti ir rankomis.
Didžiausias šio pyrago privalumas man yra tas, kad jis ir skanus, ir labai lengvai paruošiamas, sugalvojus galima tiesiog išsikepti vakarienei.
Taigi eilinį vakarą, kai užsinorėjau kažko „tokio - tokio“, o šaldytuvas jau tikrai prašėsi būti papildytas, iš tos nevilties sumaniau, kad pati galiu sukurti neblogesnį už internetinius obuolių pyragus iš to ką turiu... Na ir - gavosi toks, kokio ir ieškojau - lengvas, ne sausas, kur obuolių vos ne daugiau nei tešlos! O jis dar ir labai paprastas.
Naudojant elektrinį plaktuvą paruošiamas per 10 - 15 min.
Kepama apie 50 - 60 min. 170 °C temperatūros orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kuršėnų vyniotnis
-
Firminis mamos persikų pyragas
-
Varškės ir moliūgų apkepas
-
Morkų meduolis
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Vyniotinis su obuoliene
-
Vaisinis varškinukas
-
Spurgos su įdaru
-
Vyniotinis su braškine uogiene
-
Mielinis kringelis
-
Citrininis vyniotinukas su uogiene
-
Braškių apkepas su sūriu ir sausainiais
-
Dešrelių pynė
-
Bulvių pyragėliai su mėsa
-
Slyvinis
-
Obuolių pyragas su varške ir karamele
-
Duona su pomidorais
-
Paprastasis šokoladinis pyragas
-
Skanusis keksiukas
-
Balta sluoksniuota duona
Obuolių pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
150 mililitrų -
Aliejus,
150 mililitrų -
Pienas,
150 mililitrų -
Miltai,
150 mililitrų -
Obuoliai,
4 vienetai -
Cinamonas,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupti ir supjaustyti obuolius norimo dydžio skiltelėmis (geriau mažesnėmis), šiek tiek pabarstyti cukrumi bei cinamonu.
Elektriniu plaktuvu išplakti kiaušinį su cukrum, po to pridėti viską paeiliui, kaskart išplakti.Papurkšti arba patepti formą riebalais, supilti tešlą, ant viršaus supilti tolygiai obuolius, juos rankomis suspausti gilyn į tešlą, šiek tiek paliekant viršuje ir ant viršaus užpilti tešlą, kad gautųsi langeliai, kaip parodyta nuotraukoje.
Pagrindinis iškepimo kriterijus - gražiai parudavęs pyragas.
Mums jis yra toks skanus, kad dar neatšalęs būna didesne dalimi suvalgytas. Bet karštas jis labai birus, tai valgome su šakutėmis, atšalusį galima imti ir rankomis.
Didžiausias šio pyrago privalumas man yra tas, kad jis ir skanus, ir labai lengvai paruošiamas, sugalvojus galima tiesiog išsikepti vakarienei.
Taigi eilinį vakarą, kai užsinorėjau kažko „tokio - tokio“, o šaldytuvas jau tikrai prašėsi būti papildytas, iš tos nevilties sumaniau, kad pati galiu sukurti neblogesnį už internetinius obuolių pyragus iš to ką turiu... Na ir - gavosi toks, kokio ir ieškojau - lengvas, ne sausas, kur obuolių vos ne daugiau nei tešlos! O jis dar ir labai paprastas.
Naudojant elektrinį plaktuvą paruošiamas per 10 - 15 min.
Kepama apie 50 - 60 min. 170 °C temperatūros orkaitėje.