175 gramai | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | mielės (džiovintos granulės) |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
120 mililitrų | vanduo |
Lengvai pašildykite miltus orkaitėje 10 minučių, tuomet išjunkite orkaitę.
Išsijokite miltus, druską, mieles (tuo atveju jei neturite mielių granulių, įmaišykite paprastas mieles į šiltą vandenį su cukrumi) ir cukrų į dubenį ir padarykite duobutę viduryje, tuomet įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir šiltą vandenį. Pradėkite maišyti masę mediniu šaukštu, o vėliau minkykite rankomis.
Išvalykite dubenį su tešla, pridėdami dar šiek tiek šilto vandens jei tešla vietose atrodo sausa, tuomet tešlą perkelkite ant švaraus darbo paviršiaus (miltų turėtų neprireikti, bet sumanysite jų pabarstyti blogiau nebus). Minkykite 3 minutes arba kol ji pradės lengvai blizgėti ir pūstis viduje (tešla turi gautis spyruokliška ir elastinga).
Dabar turite du pasirinkimus, palikti tešlą ant darbo paviršiaus ir uždengti apverstu dubeniu arba perkelti ją į švarų dubenį ir uždengti plėvele su šiek tiek aliejaus vidinės pusės. Palikit taip kol tešla atrodys padvigubėjusi (maždaug valanda laiko kambario temperatūroje).
Palikus tešlą kilti, įkaitiname orkaitę iki 230C, kartu su kepimo akmeniu arba kepimo popieriumi. Kai tešla sukils ją gražiname ant dosniai miltais pabarstyto darbo paviršiaus. Išmuškite visą orą iš tešlos ir minkykite ją keletą sekundžių tuo pačiu formuojant į kamuolį. Tuomet pabarstykit miltais kočėlą ir iškočiokit tešlą į 25,5cm skersmens skritulį. Pabaikite tešlą tempdami rankomis, dirbant nuo centro naudojantis pirštų galiukais kad išstumti tešlą; pica neprivalo būti tobulai apvali, bet norėsit kad ji būtų gana plona su šiek tiek užapvalintais kraštais.
Dedant picą ant kepimo akmens (arba popieriaus) pabarstykit jį miltais; atsargiai užkelkite picą.
Dabar galite dėti garnyrus.
Picą kepame 10-12 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
- Cinamoninis vyniotinis su obuoliais
- Pyragėliai su geltonujų kivių uogiene
- Šokoladiniai sausainiai
- Šokoladinis vyniotinis su kokosais
- Plokštainis diena-naktis
- Mini čeburekai
- Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
- Braškių pyragas
- Sezamo gardumynas
- Melomakarona - graikiškoms Kalėdoms
- Svogūnų pyragas
- Medaus tortas
- Apelsininiai keksiukai
- Sotus pyragas su vištiena
- Imbierinės žvaigždės
- Migdoliniai sausainiai
- Obuolių pyragas
- Graikų pyragas
- Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
Picos padas
-
Kvietiniai miltai,
175 gramai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Mielės, džiovintos granulės,
1 arbatinis šaukštelis -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo,
120 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pagamina 25,5cm skersmens picą.
Lengvai pašildykite miltus orkaitėje 10 minučių, tuomet išjunkite orkaitę.
Išsijokite miltus, druską, mieles (tuo atveju jei neturite mielių granulių, įmaišykite paprastas mieles į šiltą vandenį su cukrumi) ir cukrų į dubenį ir padarykite duobutę viduryje, tuomet įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir šiltą vandenį. Pradėkite maišyti masę mediniu šaukštu, o vėliau minkykite rankomis.
Išvalykite dubenį su tešla, pridėdami dar šiek tiek šilto vandens jei tešla vietose atrodo sausa, tuomet tešlą perkelkite ant švaraus darbo paviršiaus (miltų turėtų neprireikti, bet sumanysite jų pabarstyti blogiau nebus). Minkykite 3 minutes arba kol ji pradės lengvai blizgėti ir pūstis viduje (tešla turi gautis spyruokliška ir elastinga).
Dabar turite du pasirinkimus, palikti tešlą ant darbo paviršiaus ir uždengti apverstu dubeniu arba perkelti ją į švarų dubenį ir uždengti plėvele su šiek tiek aliejaus vidinės pusės. Palikit taip kol tešla atrodys padvigubėjusi (maždaug valanda laiko kambario temperatūroje).
Palikus tešlą kilti, įkaitiname orkaitę iki 230C, kartu su kepimo akmeniu arba kepimo popieriumi. Kai tešla sukils ją gražiname ant dosniai miltais pabarstyto darbo paviršiaus. Išmuškite visą orą iš tešlos ir minkykite ją keletą sekundžių tuo pačiu formuojant į kamuolį. Tuomet pabarstykit miltais kočėlą ir iškočiokit tešlą į 25,5cm skersmens skritulį. Pabaikite tešlą tempdami rankomis, dirbant nuo centro naudojantis pirštų galiukais kad išstumti tešlą; pica neprivalo būti tobulai apvali, bet norėsit kad ji būtų gana plona su šiek tiek užapvalintais kraštais.
Dedant picą ant kepimo akmens (arba popieriaus) pabarstykit jį miltais; atsargiai užkelkite picą.
Dabar galite dėti garnyrus.
Picą kepame 10-12 minučių.