
0.5 kilogramo | vištiena (šlaunelių mėsa be kaulo ir odos) |
0.5 kilogramo | bulvių |
1 žiupsnelis | prieskoniai (bulvių ) |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | vynas (sausas) |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (vištienai) |
1 arbatinis šaukštelis | apelsinų žievelės (džiovinta arba šviežiai nutarkuota) |
šiek tiek | druska (pagal skonį) |
Nereikia pamiršti į kepimo indą įpilti tiek pasūdyto vandens, kad bulvės nepriliptų.
Indas uždengiamas folija, dedamas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepama 30-40 min. Per tą laiką galima pasigaminti morkų salotas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena su aštriu padažu
-
Pyragas su lašišos įdaru
-
Gardūs vištienos piršteliai
-
Vištiena jogurto marinate
-
Kepta žąsiena su slyvų padažu
-
Blauzdelės grilyje
-
Vištienos plovas
-
Mėtinės vištų blauzdelės
-
Vištienos apkepas su obuoliais
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Vištienos kepsneliai su šonine
-
Įdarytos paprikos
-
Vištienos šašlykas
-
Kepta vištiena
-
Vištiena svogūnų ir krapų
-
Kepta supjaustyta višta
-
Vištienos kotletai su grybais
-
Vištiena meduje
-
Marinuoti vištų sparneliai su šonine
-
Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne
Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištiena, šlaunelių mėsa be kaulo ir odos,
0.5 kilogramo -
Bulvės,
0.5 kilogramo -
Prieskoniai, bulvių ,
1 žiupsnelis -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Vynas, sausas,
2 valgomieji šaukštai -
Prieskoniai, vištienai,
1 arbatinis šaukštelis -
Apelsinų žievelė, džiovinta arba šviežiai nutarkuota,
1 arbatinis šaukštelis - Druska, pagal skonį
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia pasigaminamas marinatas: aliejus, vynas, prieskoniai, apelsino žievelė sudedama į indą ir išmaišoma. Vištiena sudedama į marinatą ir paliekama maždaug pusvalandžiui marinuotis. Per tą laiką nuskutamos bulvės.
Per pusę arba smulkiau supjaustytos bulvės sudedamos į kepimo indą, apšlakstomos aliejumi, apibarstomos prieskoniais. Ant jų dedama iš marinato išgriebta vištiena, ji turėtų “apkloti” bulves. Likusį marinatą, kurio nesugėrė vištiena, užpilti ant vištienos gabaliukų, sudėtų ant bulvių.
Nereikia pamiršti į kepimo indą įpilti tiek pasūdyto vandens, kad bulvės nepriliptų.
Indas uždengiamas folija, dedamas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepama 30-40 min. Per tą laiką galima pasigaminti morkų salotas.Prieš baigiant vištienai kepti, nuimti foliją, kad paskrustų bulvės ir vištienos gabaliukai “apaugtų” rusva plutele. Skanaus
Komentarai