| 3 vienetai | kiaušiniai | |
| 65 gramai | sviestas | |
| 60 gramų | cukrus | |
| 100 gramų | šokoladas (juodasis) | |
| 3 valgomieji šaukštai | miltai | |
| 200 | grietinėlės, 35% (36% riebumo) | |
| 1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra | |
| 1 pakelis | standiklio (grietinėlės) | |
| Papuošimui: | ||
| 70 gramų | uogos (trintos avietės/braškės) | |
Baltymus su druska išplakam iki standžių putų.
Trynius plakam su cukrum iki purumo, po šaukštą įplakame miltus. Supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.
Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.
Iškeptą atvėsiname.
Prieš puošiant grietinėle išimame iš formos.
Galima pagardinti 2 v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.
Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius.
Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui, išspausti širdutes.
Aptepame grietinėlės kremu, papuošiame ir palaikome šaltai.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kokosinis obuolių pyragas
-
Saldus pyragas
-
Šokoladinis skanėstas su riešutais
-
Ūkininkų pyragas
-
Karamelinis pyragas
-
Pyragas su kopūstais
-
Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
-
Rusiškas morkų pyragas
-
Šokoladinis pyragas puodelyje
-
Morkų pyragas su riešutais
-
Bananų keksas
-
Kuršėnų vyniotinis
-
Pyragas „Sniego senis“
-
Pyragas su šonine ir alyvuogėmis
-
Pavasariškai žalias pyragas
-
Kalėdinis keksas
-
Velykinis varškės traputis
-
Obuolių pyragas
-
Lengvai pagaminamas pyragas
-
Trupiniuotis
Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Sviestas,
65 gramai -
Cukrus,
60 gramų -
Šokoladas, juodasis,
100 gramų -
Miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Grietinėlė, 35%, 36% riebumo,
200 -
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas -
Standiklis, grietinėlės,
1 pakelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Uogos, trintos avietės/braškės,
70 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą ištirpiname su šokoladu. Šiek tiek atvėsiname.
Trynius atskiriame nuo baltymų.
Baltymus su druska išplakam iki standžių putų.
Trynius plakam su cukrum iki purumo, po šaukštą įplakame miltus. Supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (keksinę ar tortinę, nedaugiau nei 18cm skersmens).
Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.
Iškeptą atvėsiname.
Prieš puošiant grietinėle išimame iš formos.Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra, baigiant plakti supilame standiklų.
Galima pagardinti 2 v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.
Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius.
Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui, išspausti širdutes.
Aptepame grietinėlės kremu, papuošiame ir palaikome šaltai.
Skanaus.
