
250 | sausainiai (kakaviniai) |
650 | sviestas |
65 | sviestas ( lydytas) |
1 kilogramas | sūris (Filadelfijos) |
šiek tiek | pienas |
350 gramų | cukraus pudra |
35 gramai | miltai |
5 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | vanilė (ankštis) |
2 vienetai | kiaušiniai ((tryniai)) |
1 vienetas | apelsinų (žievelė, nutarkuota) |
1 vienetas | citrinos (žievelė, nutarkuota) |
Pyrago viršų galima papuošti konservuotomis uogomis arba pabarstyti kakava bei šokolado drožlėmis.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tinginių pyragas
-
Citrininis pyragas su rikotos sūriu
-
Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
-
Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
-
Velykų pyragas
-
Vasaros sezono obuolių "Šarlotė"
-
Obuolių ir aguonų pyragas
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Tamsus pyragas
-
Keksas x 2
-
Pyragas "Balta-juoda"
-
Lengvai paruošiamas obuolių pyragas
-
Šventnis varškės pyragas su vyšniomis
-
Pyragas „Sniego senis“
-
Pyragas „paprastutis“
-
Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
-
Šokoladinis bananinis keksas
-
Tortas-vyniotinis
-
Pyragas "Vasarą palydint"
-
Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
Niujorko pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Sausainiai, kakaviniai,
250 -
Sviestas,
650 -
Sviestas, lydytas,
65 -
Sūris, Filadelfijos,
1 kilogramas - Pienas
-
Cukraus pudra,
350 gramų -
Miltai,
35 gramai -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Vanilė, ankštis,
1 vienetas -
Kiaušiniai, (tryniai),
2 vienetai -
Apelsinai, žievelė, nutarkuota,
1 vienetas -
Citrinos, žievelė, nutarkuota,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitinam iki 180 °C temp.
Apvalią kepimo formą su nuimamais kraštais išklojame pergamentiniu popieriumi. Virtuviniu kombainu sutrupiname sausainius iki smėlį primenančios masės. Sumaišome trupinius su sviestu ir šia mase išklojame visą kepimo formos dugną. Sulyginame paviršių (aš naudoju bulvių trintuvę) ir kepame 12 minučių, kol sutvirtėja. Paliekame šiek tiek pravėsti.
Orkaitės temperatūrą padidiname iki 220 °C temp..
Elektriniu plaktuvu (mažu galingumu) išplakam sūrį, pieną, miltus, nutarkuotą citrinos ir apelsinio žievelę iki kreminės masės. Tada po vieną įmušame kiaušinius ir toliau maišome. Tada sudedame trynius ir vėl išmaišome plaktuvu. Pabaigoje, sudedame vanilę.
Išpilame sūrio masę ant paruošto pagrindo ir kepame 12 minučių. Tada sumažiname orkaitės temperatūrą iki 100 °C temp. ir kepame pyragą dar valandą. Išjungiame orkaitę, paliekame pyragą viduje, truputį pradarome dureles, ir paliekame pastovėti dar valandą, kad kepinys palengva vėstų. Tai padės išvengti įtrūkimų pyrago paviršiuje. Perkeliame pyragą pilnai atvėsti ant stalo, o tada dedame į šaldytuvą ir paliekame per nakt.
Pyrago viršų galima papuošti konservuotomis uogomis arba pabarstyti kakava bei šokolado drožlėmis.
Skanaus.
Komentarai (4)
-
per braangus
2016-05-01 22:28
Per riebus ir brangus
Gal ir skanu bet
Nepasoka save žalot tokiu skanumimu
-
inga
2015-11-28 08:51
Ar tinka tepamasis philadelfijos suris???
-
Dovile
2015-10-01 23:38
Kiek reikia pieno?