1 stiklinė | ryžiai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | morkos |
1 pundelis | svogūnų laiškai |
100 gramų | kumpis (virtas) |
100 gramų | kukurūzai (konservuoti) |
100 gramų | žirneliai (konservuoti) |
1 litras | aliejaus |
1 vienetas | vištiena (file) |
4 valgomieji šaukštai | krakmolas |
6 valgomieji šaukštai | vanduo |
3 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | acto ((ryžių)) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos apkepas
- Keptos anties šlaunelės
- Aštrūs vištų sparneliai
- Vištiena su paprika po garų
- Įdarytos bandelės
- Vištiena su persikais ir kariu
- Kalakuto šlaunelės
- Maltos vištienos kebabas
- Orkaitėje kepta višta
- Kepta antis su grybais
- Kepta žąsis su obuoliais
- Kepti vištų sparneliai prie alaus
- Ant grotelių kepta višta
- Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
- Troškinta vištiena ananasų sultyse
- Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
- Troškinta vištiena su paprika
- Raugintais kopūstais kimšta žąsis
- Vištiena su anansų žeidais
- Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais
Traški kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Ryžiai,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnų laiškai,
1 pundelis -
Kumpis, virtas,
100 gramų -
Kukurūzai, konservuoti,
100 gramų -
Žirneliai, konservuoti,
100 gramų -
Aliejus,
1 litras -
Vištiena, file,
1 vienetas -
Krakmolas,
4 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
6 valgomieji šaukštai -
Pomidorų padažas,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Actas, (ryžių),
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išverdame ryžius. Morką ir kumpį supjaustome nedideliais kubeliais, svogūnus susmulkiname. Dubenėlyje išplakame kiaušinius. Keptuvėje apkepame morką, svogūnus, kumpį, beriame kukurūzus ir žirnelius. Kai viskas lengvai apkepa, suberiame ryžius, kiaušinį, gerai išmaišome ir pagardiname druska.
Vištienos filė supjaustome nedideliais gabalėliais. Truputį pasūdome. Nedideliame indelyje sumaišome 3 šaukštus krakmolo ir 4 šaukštus vandens. Gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Vištienos gabalėlius pamirkome krakmole (galima dar ir apvolioti sausame krakmole) ir kepame aliejuje. Kepimo trukmė priklauso nuo gabalėlio dydžio, apie 3–5 minutes. Krakmolas kepdamas netampa auksinės spalvos kaip miltai. Kai iškepa visi gabalėliai, pasiruošiame padažą. Sumaišome šaukštą krakmolo ir šaukštą vandens. Didelėje keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, pilame pomidorų padažą, suberiame cukrų. Gerai išmaišome ir maišydami pilame ištirpintą krakmolą su vandeniu, pagardiname ryžiu actu. Pagal skonį galite dėti daugiau cukraus, acto ar įberti druskos. Į padažą suberiame vištienos gabalėlius ir išmaišome , kad jie visi pasidengtų padažu.
Komentarai (2)
-
Bandytojas
2015-04-21 16:09
Labai skanu, nes pavyzdziui man labai patiko. Vistiena ir padazas labai skanus isejo. O ryzius as dariau tik tai su zirneliais, kukuruzais ir kumpiu. Bet vis tiek labai skanu buvo :]
-
renata
2015-03-13 12:32
Nesamonė