Į verdantį vandenį suberti manų kruopas, maišant 2 min. pakaitinti ant nedidelės ugnies, nukelti ir 10-15 min. laikyti uždengus.
Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti atskirai.
Energingai įmaišyti paeiliui citrinos žievelę, trynius, baltymus.
Labai gerai suplakti, įmaišyti sultis.
Tai vokiečių ir Pabaltijo virtuvių saldus ir sotus patiekalas, tiekiamas dažniausiai pusryčiams. Gaminamas iš manų kruopų, pieno (grietinėlės), kiaušinių, cukraus ir kokių nors rūgščių sulčių arba citrinų, serbentų, spanguolių kisieliaus. Skirtingai nuo košių, bubertas ne verdamas, o tik užvirinamas. Jis maistingesnis už košę.

Vokiškas bubertas
INGREDIENTAI:
0.75 stiklinės | manų kruopos |
0.5 litro | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
10 valgomųjų šaukštų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos (žievelė) |
1 stiklinė | kisielius |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Avižinė košė su vaisiais
-
Manų košės kukuliai
-
Moliūgų košė su medumi
-
Morkų ir bulvių košė
-
Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
-
Grikių košė su dešrele ir avokadu
-
Moliūginė manų košė su citrina
-
Penkių grūdų košė su spirgučiu padažu
-
Grikiais įdaryta paprika
-
Manų košė su moliūgu
-
Avižinės košės apkepas
-
Lęšių ir ryžių pikantiška košė
-
Graikiški spagečiai su malta mėsa
-
Bulviškienė
-
Morkų košė su obuoliais
-
Desertinė grikių košė
-
Kiaulienos troškinys su ryžiais
-
Puri ryžių košė
-
Moliūginė košė
-
Žirnių tyrė
Vokiškas bubertas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Manų kruopos,
3/4 stiklinės -
Pienas,
0.5 litro -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
10 valgomųjų šaukštų -
Citrinos, žievelė,
1 arbatinis šaukštelis -
Kisielius,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į verdantį vandenį suberti manų kruopas, maišant 2 min. pakaitinti ant nedidelės ugnies, nukelti ir 10-15 min. laikyti uždengus.
Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti atskirai.
Energingai įmaišyti paeiliui citrinos žievelę, trynius, baltymus.
Labai gerai suplakti, įmaišyti sultis.
Tai vokiečių ir Pabaltijo virtuvių saldus ir sotus patiekalas, tiekiamas dažniausiai pusryčiams. Gaminamas iš manų kruopų, pieno (grietinėlės), kiaušinių, cukraus ir kokių nors rūgščių sulčių arba citrinų, serbentų, spanguolių kisieliaus. Skirtingai nuo košių, bubertas ne verdamas, o tik užvirinamas. Jis maistingesnis už košę.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Asta
2013-02-12 02:12
Kol kas Vokietijoje gyvenama manu kruopu neradau :D
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...