Pomidorai, svogūnai, ankštiniai pipirai smulkiai supjaustomi ir, pridėjus imbiero bei kitų prieskonių, 30 min. patroškinami aliejuje. Po to viskas pertrinama per sietą, įpilama acto, įberiama cukraus, cinamono, maltų raudonųjų pipirų ir druskos.
Padažas pastatomas ant mažos ugnies ir neuždengtame inde 1,5 val. verdamas, visą laiką maišant, kol sutirštėja. Sukrėstą į stiklainius ir uždengtą šį padažą galima išlaikyti gana ilgai. Jis tinka prie keptos žuvies arba mėsos.
Čilietiškas padažas
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
500 gramų | pomidorai |
400 gramų | svogūnai |
6 vienetai | paprika |
2 vienetai | aitriosios paprikos |
šiek tiek | imbieras |
6 vienetai | juodieji pipirai |
2 vienetai | gvazdikėliai |
0.5 stiklinės | aliejaus |
1 stiklinė | acto |
0.5 stiklinės | cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aitriųjų paprikų CHIPOTLE majonezas
- Arvydo aromatingas kečupas
- Avokadų padažas su citrina
- Konservuota adžika
- Kelmučių - marinatas
- Žaliasis padažas bulvėms
- Marinatas vištienai
- Imbiero sirupas
- Varškės užtepėlė su ikrais
- Pomidorų padažas su grybais
- Žuvies padažas su krienais
- Olandiškas padažas
- Jogurtinis padažas
- Aštriai saldi salsa
- Arvydo greipfrutų-alyvuogių padažas
- Sojų padažo dažinys
- Padažas lietiniams blynams su mėsa
- Marinuotų agurkėlių česnakų ir padažas
- Krienų užpilas
- Voveraičių padažas
Čilietiškas padažas
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Pomidorai,
500 gramų -
Svogūnai,
400 gramų -
Paprika,
6 vienetai -
Aitrioji paprika,
2 vienetai - Imbieras
-
Juodieji pipirai,
6 vienetai -
Gvazdikėliai,
2 vienetai -
Aliejus,
0.5 stiklinės -
Actas,
1 stiklinė -
Cukrus,
0.5 stiklinės -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pomidorai, svogūnai, ankštiniai pipirai smulkiai supjaustomi ir, pridėjus imbiero bei kitų prieskonių, 30 min. patroškinami aliejuje. Po to viskas pertrinama per sietą, įpilama acto, įberiama cukraus, cinamono, maltų raudonųjų pipirų ir druskos.
Padažas pastatomas ant mažos ugnies ir neuždengtame inde 1,5 val. verdamas, visą laiką maišant, kol sutirštėja. Sukrėstą į stiklainius ir uždengtą šį padažą galima išlaikyti gana ilgai. Jis tinka prie keptos žuvies arba mėsos.
Reklama:
Komentarai (5)
-
sriubomanas
2010-03-16 14:46
nu gal ir nieko tik kad dauk visko reikia :-o
-
Andrius
2009-02-19 14:52
įdomiai skamba receptūra, reiks išbandyt :-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...