
4 vienetai | triušiena (kulšelių) | |
400 mililitrų | sauso balto vyno | |
300 mililitrų | sultinys | |
200 gramų | vyšninių pomidorų | |
1 vienetas | svogūnai | |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus (kepimui) | |
3 valgomieji šaukštai | raudono vyno actas | |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų tyrės | |
0.5 vieneto | aitriosios paprikos | |
4 skiltelės | česnakas | |
2 vienetai | lauro lapų | |
1 žiupsnelis | čiobreliai | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
Pagardui: | ||
1 vienetas | citrinos | |
0.5 stiklinės | petražolės (smulkintų) | |
2 skiltelės | česnakas | |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena su grybais
-
Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
-
Troškinys
-
Vištiena su abrikosais
-
Veršiena su vyno padažu
-
Vištiena kinietiškai
-
Aštri troškinta aviena
-
Daržovių troškinys
-
Kepta kiauliena su raugintais kopūstais
-
Paprastas lietuviškas troškinukas
-
Guliašas su kiauliena
-
Kinietiška kiauliena
-
Troškinta veršiena su raudonaisiais kopūstais
-
Virta veršienos krūtininė
-
Vištienos ir bulvių čenachai
-
Vištiena troškinta su morkomis
-
Rauginti kopūstai su rūkytomis ausimis
-
Guliašas
-
Maltiniai su grybų padažu
-
Troškinta kiauliena
Itališkai troškintas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Triušiena, kulšelių,
4 vienetai -
Sausas baltasis vynas,
400 mililitrų -
Sultinys,
300 mililitrų -
Vyšniniai pomidorai,
200 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Aliejus, kepimui,
3 valgomieji šaukštai -
Raudono vyno actas,
3 valgomieji šaukštai -
Pomidorų tyrė,
2 valgomieji šaukštai -
Aitrioji paprika,
0.5 vieneto -
Česnakas,
4 skiltelės -
Lauro lapai,
2 vienetai -
Čiobreliai,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Citrinos,
1 vienetas -
Petražolės, smulkintų,
0.5 stiklinės -
Česnakas,
2 skiltelės - Alyvuogių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Smulkiai supjaustom svogūną ir česnaką, o aitriąją supjaustom griežinėliais.
Puode pakaitinam aliejų, triušį, pagardintą prieskoniais (druska, pipirai ir kiti mėgstami prieskoniai), apkepam iki gražios auksinės/rudos spalvos.
Išimam triušį iš puodo, suberiam svogūnus, pagardinam druska ir pakepinam, kol pasidarys permatomi. Tada suberiam česnaką ir čili pipirą ir dar pakepinam kelias minutes. Įpilam vyną, sultinį, raudonojo vyno actą, įmaišom pomidorų tyrę, įdedam lauro lapą ir čiobrelius. Viską išmaišom ir grąžinam puodan triušį. Užverdam, uždengiam puodą ir ant mažos ugnies triušinam 1 val.
Po tos valandos į puodą sudedam pomidoriukus ir neuždengus puodo dar 30 min. patroškinam.
Gremolatai paruošti reikia 0,5 stiklinęs susmulkintų šviežių petražolių, 1 citrinos nutarkuotos žievelės, pusės citrinos sulčių, 2 susmulkintos skiltelės česnako, alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumaišyti.
Tiekiame triušį su bulvių koše, apipilam padažu nuo troškinimo ir apibarstom gremolata.