| 9 vienetai | bulvių |
| 500 gramų | kalakutienos faršo |
| 2 vienetai | svogūnai |
| 1 sauja | sūris |
| 1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
| 1 žiupsnelis | druska |
| 1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lazanija su vištiena
-
Antis su grybų įdaru
-
Višta vyne
-
Vištienos troškinys
-
Greitieji vištienos kepsniukai
-
Kepta vištiena
-
Troškinta antis su daržovėmis
-
Vištiena su daržovėmis bei grybais
-
Vištiena su sojų daigais
-
Vištienos apkepas su cukinija
-
Vestuvinė rusiška žąsis
-
Šventinė višta
-
Viščiukas folijoje
-
Vištiena grietinėlės padaže
-
Kijevo kotletai
-
Salotos su vištiena ir pupelėmis
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Apelsinų marinate kepta višta
-
Vištienos sparneliai
-
Vištiena su anansų žeidais
Kalakutiena bulvių geldelėse
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės,
9 vienetai -
Kalakutienos faršas,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
1 sauja -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves išskaptuoti. Skaptuoti stengiantis, kad nebūtų jokių įpjovų, nes pro jas ištekės geldelėse susikaupęs skystis.
Tada jas sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska, ant dugno įpilti po arbatinį šaukštelį vandens, uždengti folija ir pašauti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Per tą laiką, kol bulvės keps, kalakutieną apkepti su svogūnais. Pridėti druskos ir jeigu norisi, įberti mėgstamų prieskonių. Kai kalakutiena baigs kepti, sudėti ją į bulvių geldeles, kurios jau turėtų būti beveik iškepusios, apdengti folija ir dar šiek tiek, iki 10 minučių, pakepti sumažinus temperatūrą, tada foliją nuimti, orkaitę išjungti ir bulvių įdarą, apibarsčius sūriu, uždaryti orkaitę ir palaukti, kol sūris nuo orkaitėje esančio karščio ištirps.
Galima pasigaminti mėgstamo padažo. Skanaus.
