
9 vienetai | bulvių |
500 gramų | kalakutienos faršo |
2 vienetai | svogūnai |
1 sauja | sūris |
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos kepsneliai su majonezu
-
Įdaryta obuoliais antis
-
Greiti vištienos kąsneliai
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Traškus viščiukas broileris su majonezo marinatu
-
Vištienos kepsneliai su varškės sūriu
-
Vištiena su ryžiais
-
Kepenėlių blyneliai
-
Kepta višta su bulvytėmis
-
Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
-
Vištienos kepsniukai
-
Bajoriškai įdarytos putpelės
-
Traški vištiena
-
Troškintos kurapkos
-
Vištienos kukuliai
-
Vištienos pilavas
-
Vištienos kepsniukai - blyneliai
-
Kepta antis su grybais
-
Vištienos suktinukai su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru
-
Vištiena meduje
Kalakutiena bulvių geldelėse

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės,
9 vienetai -
Kalakutienos faršas,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
1 sauja -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves išskaptuoti. Skaptuoti stengiantis, kad nebūtų jokių įpjovų, nes pro jas ištekės geldelėse susikaupęs skystis.
Tada jas sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska, ant dugno įpilti po arbatinį šaukštelį vandens, uždengti folija ir pašauti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Per tą laiką, kol bulvės keps, kalakutieną apkepti su svogūnais. Pridėti druskos ir jeigu norisi, įberti mėgstamų prieskonių. Kai kalakutiena baigs kepti, sudėti ją į bulvių geldeles, kurios jau turėtų būti beveik iškepusios, apdengti folija ir dar šiek tiek, iki 10 minučių, pakepti sumažinus temperatūrą, tada foliją nuimti, orkaitę išjungti ir bulvių įdarą, apibarsčius sūriu, uždaryti orkaitę ir palaukti, kol sūris nuo orkaitėje esančio karščio ištirps.
Galima pasigaminti mėgstamo padažo. Skanaus.