
9 vienetai | bulvių |
500 gramų | kalakutienos faršo |
2 vienetai | svogūnai |
1 sauja | sūris |
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Traški vištiena
-
Vištienos file kepsneliai ant apelsinų
-
Makaronai su vištiena
-
Vištienos filė su imbieru
-
Kotletai pomidorų padaže
-
Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
-
Pica su vištiena "Ką turėjom tą sudėjom"
-
Vištiena su džiovintais pomidorais
-
Malta mėsa įdaryti obuoliai
-
Vištienos filė kepsnys
-
Vištų šlaunelės, marinuotos su medumi ir garstyčiomis
-
Įdarytos paprikos su vištiena
-
Vištienos file kepsnys
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Aštrūs vištų sparneliai
-
Troškinta vištiena kinietiškai
-
Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais
-
Vištienos krūtinėlė
-
Vištienos pyragas
-
Gardus vištienos šašlykiukas
Kalakutiena bulvių geldelėse

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės,
9 vienetai -
Kalakutienos faršas,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
1 sauja -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves išskaptuoti. Skaptuoti stengiantis, kad nebūtų jokių įpjovų, nes pro jas ištekės geldelėse susikaupęs skystis.
Tada jas sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska, ant dugno įpilti po arbatinį šaukštelį vandens, uždengti folija ir pašauti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Per tą laiką, kol bulvės keps, kalakutieną apkepti su svogūnais. Pridėti druskos ir jeigu norisi, įberti mėgstamų prieskonių. Kai kalakutiena baigs kepti, sudėti ją į bulvių geldeles, kurios jau turėtų būti beveik iškepusios, apdengti folija ir dar šiek tiek, iki 10 minučių, pakepti sumažinus temperatūrą, tada foliją nuimti, orkaitę išjungti ir bulvių įdarą, apibarsčius sūriu, uždaryti orkaitę ir palaukti, kol sūris nuo orkaitėje esančio karščio ištirps.
Galima pasigaminti mėgstamo padažo. Skanaus.