
9 vienetai | bulvių |
500 gramų | kalakutienos faršo |
2 vienetai | svogūnai |
1 sauja | sūris |
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepti vištienos sparneliai su karameliniu padažu
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Vištienos troškinys su pupelėmis
-
Vištiena grybų padaže
-
Kebabas
-
Farširuotos vištų šlaunelės
-
Makaronai su vištiena
-
Orkaitėje kepta višta
-
Vištiena su anansų žeidais
-
Troškinta vištiena su paprika
-
Traškios vištienos juostelės
-
Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
-
Aluje troškinta višta
-
Vištiena su cukinija ir pomidorais
-
Apelsinų marinate kepta višta
-
Vištiena su aštriu padažu
-
Vištienos krūtinėlės steikas su keptu kopūstu
-
Vištienos kotletai su grybais
-
Troškinta antis su svogūnais
-
Maltos vištienos kepsnys
Kalakutiena bulvių geldelėse

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės,
9 vienetai -
Kalakutienos faršas,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
1 sauja -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves išskaptuoti. Skaptuoti stengiantis, kad nebūtų jokių įpjovų, nes pro jas ištekės geldelėse susikaupęs skystis.
Tada jas sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska, ant dugno įpilti po arbatinį šaukštelį vandens, uždengti folija ir pašauti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Per tą laiką, kol bulvės keps, kalakutieną apkepti su svogūnais. Pridėti druskos ir jeigu norisi, įberti mėgstamų prieskonių. Kai kalakutiena baigs kepti, sudėti ją į bulvių geldeles, kurios jau turėtų būti beveik iškepusios, apdengti folija ir dar šiek tiek, iki 10 minučių, pakepti sumažinus temperatūrą, tada foliją nuimti, orkaitę išjungti ir bulvių įdarą, apibarsčius sūriu, uždaryti orkaitę ir palaukti, kol sūris nuo orkaitėje esančio karščio ištirps.
Galima pasigaminti mėgstamo padažo. Skanaus.