1 vienetas | anties |
3 valgomieji šaukštai | obuolių actas |
3 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | druska |
30 gramų | obelių aliejus (rapsų) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
1 sauja | džiovintų slyvų |
šiek tiek | svogūnai |
šiek tiek | krapai (arba petražolės) |
1 stiklinė | obuolių sultys |
Taip antį troškindavo dar mano močiutė, o šis receptas galėjo atkeliauti iš bajorų virtuvės, kadangi antis,slyvos, obuoliai buvo neatsiejami pridoktai nuo didikų virtuvės, dar viduramžiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptas kalakutas
- Vištienos kotletukai su sūrio įdaru
- Vištienos pyragas su grybais
- Makaronai su vištiena, brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
- Irmos paukštiena patale
- Vištienos juostelės su sezamu
- Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
- Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
- Vištiena su apelsinais
- Vištienos kotletai su slyvomis
- Vištienos apkepas su obuoliais
- Vištienos vyniotinis su moliūgų sėklomis
- "Girta vištiena"
- Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
- Viščiukas folijoje
- Kepsneliai su slyvomis
- Vištienos šašlykai jogurtiniame marinate
- Obuoliais įdaryta žąsis
- Troškinta vištiena
- Antis Velykų stalui
Bajoriška antis su slyvomis ir obuolių sultimis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Antis,
1 vienetas -
Obuolių actas,
3 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
3 skiltelės - Druska
-
Obelių aliejus, rapsų,
30 gramų - Juodieji pipirai
- Druska
-
Džiovintos slyvos,
1 sauja - Svogūnai
- Krapai, arba petražolės
-
Obuolių sultys,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Antį sukapokite dalimis, pilkite acto, įtrinkite druska, pipirais ir marinuokite bent keletą valandų. Kol marinuojasi antis, užmerkite džiovintas slyvas obuolių sultyse. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant didelės liepsnos apkepkite paukštieną iš vsių pusių. Tada ugnį sumažinkite ir suberkite supjaustytą svogūną, sudėkite slyvas su sultimis, berkite krapų, druskos, prieskonių. Toliau troškinkite gilioje keptuvėje apie 50 minučių (jei reikia, įpilkite verdančio vandens ar obuolių sulčių). Priklausomai nuo obuolių sulčių rūgštumo, troškinant antį, gali prireikti pagardinti cukrumi ar parūgštinti citrinos sultimis.
Taip antį troškindavo dar mano močiutė, o šis receptas galėjo atkeliauti iš bajorų virtuvės, kadangi antis,slyvos, obuoliai buvo neatsiejami pridoktai nuo didikų virtuvės, dar viduramžiais.
Komentarai (4)
-
daluze
2016-04-18 01:12
reikejo greitai,tik nupesiau,nusvilinau,nuploviau,supjausciau,,sultys,slyvos,prieskoniai,druska greirtpuodis,uz puse valandos ir svente prasidejo,o skonis superinis,tik spalva anties tamsoka nuo slyvu .Receptas geras,gaminkit :)