1 vienetas | vištos (vidutinio dydžio) | |
500 mililitrų | ryžiai | |
200 mililitrų | vanduo (karšto) | |
5 valgomieji šaukštai | juodosios razinos | |
5 valgomieji šaukštai | geltonosios razinos | |
1 vienetas | svogūnai (didelio) | |
1 vienetas | žaliosios paprikos | |
50 gramų | sviestas | |
3 arbatiniai šaukšteliai | saulėgrąžų aliejus | |
1 arbatinis šaukštelis | karis | |
0.5 vieneto | sultinys (kubeliais) | |
Marinatui: | ||
1 galva | česnakas (didelės) | |
5 arbatiniai šaukšteliai | saulėgrąžų aliejus (arba alyvuogių) | |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska | |
2 arbatiniai šaukšteliai | saldžiosios paprikos milteliai | |
2 arbatiniai šaukšteliai | čiobreliai | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kmynai | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus (paprasto ar rudo) | |
1 arbatinis šaukštelis | maltų juodųjų pipirų | |
2 valgomieji šaukštai | grietinė | |
2 valgomieji šaukštai | natūralaus jogurto (arba grietinės) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptas kalakutas
- Vištienos kotletukai su sūrio įdaru
- Vištienos pyragas su grybais
- Makaronai su vištiena, brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
- Irmos paukštiena patale
- Vištienos juostelės su sezamu
- Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
- Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
- Vištiena su apelsinais
- Vištienos kotletai su slyvomis
- Vištienos apkepas su obuoliais
- Vištienos vyniotinis su moliūgų sėklomis
- "Girta vištiena"
- Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
- Viščiukas folijoje
- Kepsneliai su slyvomis
- Vištienos šašlykai jogurtiniame marinate
- Obuoliais įdaryta žąsis
- Troškinta vištiena
- Antis Velykų stalui
Kepta višta su ryžių ir razinų įdaru
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Višta, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Ryžiai,
500 mililitrų -
Vanduo, karšto,
200 mililitrų -
Juodosios razinos,
5 valgomieji šaukštai -
Geltonosios razinos,
5 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, didelio,
1 vienetas -
Žalioji paprika,
1 vienetas -
Sviestas,
50 gramų -
Saulėgrąžų aliejus,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Karis,
1 arbatinis šaukštelis -
Sultinys, kubeliais,
0.5 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Česnakas, didelės,
1 galva -
Saulėgrąžų aliejus, arba alyvuogių,
5 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Saldžiosios paprikos milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Čiobreliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kmynai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus, paprasto ar rudo,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Malti juodieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Natūralus jogurtas, arba grietinės,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištą nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Česnaką labai smulkiai supjaustome arba sutriname ir visus produktus skirtus marinatui kartu su česnaku sumaišome indelyje.
Vištą dedame į dubenį, 2/3 marinato gerai ištepame visą vištą ir jos vidų. Dubenį su višta uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve marinuotis bent 5 h, geriausia pernakt. Likusį marinatą taip pat paliekame šaldytuve.
Pasiruošiame ryžius: razinas užpilame karštu vandeniu ir brinkiname bent 20 min, galima ir ilgiau. Ryžius išverdame, svarbu nepervirti, kad liktų birūs. Susmulkiname svogūną, papriką, apkepiname aliejuje, kad suminkštėtų, sudedame razinas, viską išmaišome ir dar pakepiname 5 min. Ryžius sumaišome su apkepintomis daržovėmis, pagardiname druska. Maždaug 200 ml ryžių mišinio dedame į atskirą indelį, sumaišome su nuluptu, kubeliais supjaustytu apelsinu. Likusius ryžius sumaišyti su kariu.
Kai višta pasimarinuoja, dedame vištą į kepimo indą (aš kepiau stikliniame inde aukštesniais kraštais), ištriname likusiu marinatu, jos viduje išdėliojame sviesto kubelius, prikemšame vištą ryžių įdaru. Vištą sutvirtiname 2 dantų krapštukais, kad neišbėgtų įdaras.
Vištą uždengiame kepimo folija. Kepame 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5-2 h (priklauso nuo vištos dydžio). Kas 15-20 minučių vištą aplaistome karšto vandens, aliejaus ir vištienos sultinio mišiniu. Likus 30 min iki vištos kepimo pabaigos – nuimame foliją, padidiname orkaitės temperatūrą iki 220 C ir kepame, kol višta apskrunda, proceso eigoje vis palaistome susidariusiu sultiniu. Višta bus iškepusi, jei pradūrus išbėga skaisčios sultys, o mėsa neberausva. Patiekite su ryžiais!