1 vienetas | tetervinas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | kadagio uogos |
šiek tiek | mairūnas |
1 vienetas | citrinos |
100 gramų | kiaulienos lašiniai (švieži) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 stiklinė | grietinė |
Išdarinėtą teterviną užpilkite šaltu marinatu. Marinatą porą kartų per dieną nupilkite ir užpilkite nauju. Marinavimas priduoda mėsai trapumo, pašalina savotišką laukinių paukščių skonį. Atsižvelgiant į paukščio dydį ir amžių, marinuojama nuo kelių valandų iki 2 dienų. Tada teterviną nusausinkite ir įtrinkite druska su prieskoniais. Prieš kepimą įtrinkite citrinos sultimis, prismaigstykite į raumenis plonai supjaustytų šviežių lašinių- jie priduoda mėsai sultingumo. Užpilkite tirpintu sviestu ir kepkite uždarame keptuve, nuolat palaistydami sviestu. Baigiant kepti, įpilkite 1 stiklinę grietinės ir, laistant, dar pakepkite. Į stalą duokite supjaustytą su kaulais ir taip sudėtą, kad atrodytų sveikas. Užpilkite padažu, papuoškite keptom slyvom ar obuoliais. Prie jo tinka duoti keptų mažų bulvių ir raugintų bruknių su obuoliukais.
Padažas: į atsiradusį skystį, kuriame kepė paukštis, įberkite ir gerai išmaišykite 1 šaukštą miltų, 3-4 šaukštus karšto vandens ar buljono, 0,5 stiklinės grietinės, pagal skonį druskos, rūgšties, prieskonių ir, visą laiką maišydami, užvirkite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
- Vištienos filė suktinukai
- Vištiena "afigiena"
- Vištienos krūtinėlės įdarytos sūriu, kumpiu ir ananasais
- Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne
- Kiniški sparneliai
- Vištiena su aštriu padažu
- Kalakukas ant iešmelių
- Kepta antienos file
- Troškinta vištiena
- Vištienos kepsneliai
- Vištienos kepsnys prancūziškai
- Kepsneliai su slyvomis
- Vištienos kepsneliai su varškės sūriu
- Vištienos filė kepsnys
- Kepintos vištų širdelės su svogūnais
- Šventinė višta
- Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
- Sparneliai su spanguolėmis
- Vištiena orkaitėje
Keptas tetervinas
- Paruošimo laikas:
-
Tetervinas,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapeliai
- Kadagio uogos
- Mairūnas
-
Citrinos,
1 vienetas -
Kiaulienos lašiniai, švieži,
100 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirkite marinatą: 1 litras vandens, truputi pipirų ir lauro lapelių, 1 šaukštas acto.
Išdarinėtą teterviną užpilkite šaltu marinatu. Marinatą porą kartų per dieną nupilkite ir užpilkite nauju. Marinavimas priduoda mėsai trapumo, pašalina savotišką laukinių paukščių skonį. Atsižvelgiant į paukščio dydį ir amžių, marinuojama nuo kelių valandų iki 2 dienų. Tada teterviną nusausinkite ir įtrinkite druska su prieskoniais. Prieš kepimą įtrinkite citrinos sultimis, prismaigstykite į raumenis plonai supjaustytų šviežių lašinių- jie priduoda mėsai sultingumo. Užpilkite tirpintu sviestu ir kepkite uždarame keptuve, nuolat palaistydami sviestu. Baigiant kepti, įpilkite 1 stiklinę grietinės ir, laistant, dar pakepkite. Į stalą duokite supjaustytą su kaulais ir taip sudėtą, kad atrodytų sveikas. Užpilkite padažu, papuoškite keptom slyvom ar obuoliais. Prie jo tinka duoti keptų mažų bulvių ir raugintų bruknių su obuoliukais.
Padažas: į atsiradusį skystį, kuriame kepė paukštis, įberkite ir gerai išmaišykite 1 šaukštą miltų, 3-4 šaukštus karšto vandens ar buljono, 0,5 stiklinės grietinės, pagal skonį druskos, rūgšties, prieskonių ir, visą laiką maišydami, užvirkite.
Komentarai (9)
-
airija
2009-11-18 15:22
Fazana tai dar ant kelio masina nudeciau, cia airijoj ju pilna, o su tetervinu sunkiau :-)
-
Anas
2009-04-19 20:53
Siaip augina juos ukininkai..
-
Kipras
2009-04-19 19:26
tetervinas yra irasytas i raudonoja knyga taigi spreskit patys
-
edita
2009-02-18 17:07
eik į mišką nusišausi :-D
-
Audrius
2008-12-05 16:46
is kur ji gauti?