20 gramų | sviestas (ar margarinas) |
2 vienetai | kiaušiniai |
0.75 stiklinės | cukrus |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
0.5 arbatinio šaukštelio | soda (nugesinta) |
0.25 stiklinės | grietinė (ar pienas) |
100 g sviesto arba margarino
1/2 stiklinės cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai pieno
70 g migdolų dribsnių arba kokoso drožlių (ir su vienu, ir su kitu labai skanu)
Torto formą (25 cm) ištepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsiais. Ištirpinti riebalus, išplakti kiaušinius su cukrumi, suberti cukrų, įmaišyti miltus ir nugesintą sodą. Įpilti pieno. Tešla maišoma kiek galima mažiau. Kepti apatinėje orkaitės dalyje 25 min. 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Glazūrai skirtus produktus sudėti į puodą ir kaitinti maišant, kol sutirštės. Lygiu sluoksniu paskleisti ant apkepusio pyrago. Kepti dar 15-20 min., kol pyrago viršus gražiai parusvės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mano pyragas
- Keksas "C"
- Rusiškas morkų pyragas
- Plokštainis "Čigonas"
- Šokoladinė vasara
- Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
- Pynė su džemu
- Šokoladinis obuolių pyragas
- Kalėdinė eglutė
- Balta sluoksniuota duona
- Velykinis pyragas
- Vyniotnis su aguonomis
- Vyniotinukai su obuoliais
- Citrininis pyragas
- Žuvies pyragas
- Sezamo gardumynas
- Batonas su sūriu ir česnaku
- Šokoladinis pyragas
- Šokoladinis varškės pyragas
- Sūrio plokštainis su gervuogėmis
Klasikinis pyragas "Tosca"
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, ar margarinas,
20 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
3/4 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Soda, nugesinta,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Grietinė, ar pienas,
1/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Glazūrai reikės:
100 g sviesto arba margarino
1/2 stiklinės cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai pieno
70 g migdolų dribsnių arba kokoso drožlių (ir su vienu, ir su kitu labai skanu)
Torto formą (25 cm) ištepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsiais. Ištirpinti riebalus, išplakti kiaušinius su cukrumi, suberti cukrų, įmaišyti miltus ir nugesintą sodą. Įpilti pieno. Tešla maišoma kiek galima mažiau. Kepti apatinėje orkaitės dalyje 25 min. 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Glazūrai skirtus produktus sudėti į puodą ir kaitinti maišant, kol sutirštės. Lygiu sluoksniu paskleisti ant apkepusio pyrago. Kepti dar 15-20 min., kol pyrago viršus gražiai parusvės.
Komentarai (38)
-
Alina
2011-03-20 14:45
Skaniai gavosi, saldu... bet man geriau patiktu su trapia tesla :super:
-
Audra..,.
2011-03-19 19:17
dabar meginsiu daryti :-) atrodo labai skaniai :super:
-
Saulė
2011-02-07 09:54
Sėkmės gaminant ;)
-
mano mama
2011-02-06 18:13
mano mam,del sito pyrago isuze ausis,kad labai skanus ir man reikia pameginti,na ka sian meginsiu :) %-)
-
Almis
2010-10-03 20:15
Bandau dabar kept tik man kazkaip atrodo tos mases mazokai paciam padui %-) Nu iskeps pamatysiu :-D
-
Sandra
2010-08-30 11:31
Nuostabus pyragas, pati išbandžiau ir nesigailiu. Ragavasių žmonių atsiliepimai taip pat puikūs, ačiū už receptuką ;))))
-
Saulė
2010-07-06 12:27
Pyragėlių maniake, labai smagu, kad pavyko ir patiko!
Sėkmės tolesnėje kūryboje!
-
pirageliu maniake kuriai tik 13 :D
2010-07-01 22:17
Saule pati gaminau si nuostabu pyraga su kokosu :) labai patiko,kai iskepiau pagalvojau kad gal nelabai gavosi juk AS kepiau :juokauju: bet kai paragavo , tai visi receptp praso ;) dekuj uz tokio nuostabaus pyrago recepta :myliu:
-
Ieva
2010-03-16 19:45
RAMI, nemėgsti tų pyragų tai ir išvis nekomentuok, neįdomu čia niekam mėgsti ar ne. :-)
-
netau
2010-03-14 21:21
:super: :myliu: :bravo: