500 mililitrų | pienas |
500 mililitrų | aliejaus |
50 gramų | mielės |
šiek tiek | kvietiniai miltai (pagal poreikį) |
šiek tiek | obuoliai |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | razinos (akytėms) |
Tada lengviausias momentas. Iškeptus kūdikėlius papuošti audinio juostelėmis. štai ir viskas :) Bandeles pabarstome cukraus pudra. Taip pat galima tiesiog apvynioti tešlos juostelę ir viršūnės neformuoti, išeina gražios, mažos bandelės, primenenčios ragelius. Galima vietoj obuolių dėti cinamono kas mėgsta ar aguonų, čia kiekvieno pasirinkimas. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės iš batono
- Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
- Avižinės bandelės
- Bandelės su varške
- Bandelės su cinamonu
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Arbatinės bandelės
- Pikantiški pyragėliai
- Bandelės su grybais
- Nuostabiosios varškės spurgaites
- Bandelės su cinamonu
- Minkštos bandelės su dešrelėmis
- Žuvies spurgytės
- Bandelės su cinamonu
- Sūrio pyragėliai
- Bandelės su aguonomis ir šokoladu
- Bandelės su kumpio įdaru
- Pynutės
- Migdolinės bandelės
- Lazdelės su sūriu
Krikštynų bandelės
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
500 mililitrų -
Aliejus,
500 mililitrų -
Mielės,
50 gramų - Kvietiniai miltai, pagal poreikį
- Obuoliai
- Cukrus
- Razinos, akytėms
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuoliai nulupti, supjaustyti skiltelėmis, išpjaustyti sėklas. Mieles sutrupinti, ir užpilti trupučiu šilto saldinto vandens. Pieną pasūdyti, supilti aliejų, cukrų ir išmaišius pašildyti iki 30 laipsnių. Kai pienas pašyla, į jį supilamos mielės ir pamažu minkant beriami miltai. Tešla iškočioti ir supjaustyti juostelėmis. Tada juostelę vynioti apie obuolio skiltelę iš apačios į viršų. Viršuje pirštais formuoti birbyziukus :) . Įdėti razinų akytes ir, sudėjus į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą blėtą, kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos.
Tada lengviausias momentas. Iškeptus kūdikėlius papuošti audinio juostelėmis. štai ir viskas :) Bandeles pabarstome cukraus pudra. Taip pat galima tiesiog apvynioti tešlos juostelę ir viršūnės neformuoti, išeina gražios, mažos bandelės, primenenčios ragelius. Galima vietoj obuolių dėti cinamono kas mėgsta ar aguonų, čia kiekvieno pasirinkimas. Skanaus!