2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys (ar acto) |
125 gramai | aliejaus |
0.5 arbatinio šaukštelio | garstyčios (milteliai) |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
šiek tiek | druska |
Iš majonezo gaminami kitokie majonezai su įvairiais priedais. Dauguma jų gaminami vienodai — sumaišomi nurodyti produktai.
Majonezas su krienais. 250 g. majonezo (žr. aukščiau), 2 šaukštai tarkuotų krienų, šaukštas tarkuoto obuolio, pagal skonį citrinos ar acto rūgšties, cukraus, druskos. Viskas išmaišoma.
Majonezas su grietine. 0,5 L majonezo, pusė stiklinės grietinės, šaukštas garstyčių. Viskas išmaišoma.
Majonezas su pomidorų padažu. 0,5 L majonezo, 2 šaukštai pomidorų padažo, pagal skonį cukraus. Viskas išmaišoma.
Žaliasis padažas. 0,5 L majonezo, pusė stiklinės špinatų, šaukštelis aliejaus, šaukštas grietinės, pagal skonį juodųjų pipirų, petražolių lapelių, druskos. Špinatai užplikomi verdančiu vandeniu, nusunkiami, sumalami ir pakepinami aliejuje. Ataušinta masė sumaišoma su grietine, kapotomis petražolėmis, majonezu. Gardinama juodaisiais pipirais, druska.
Žaliasis majonezas. 0,5 L majonezo, pusė stiklinės žalių špinatų sulčių. Viskas sumaišoma. Šis majonezas tinka patiekalams puošti.
Majonezas su kornišonais. 0,5 L majonezo, 6 kornišonai. Į majonezą sudedami smulkiai supjaustyti maži marinuoti agurkėliai. Viskas sumaišoma.
Česnako padažas. 0,5 L majonezo, maža galvutė česnako, 100 g ankštinių pipirų (konservuotų), pagal skonį aliejaus, druskos, juodųjų pipirų, petražolių lapelių. Nuplikytas verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustytas česnakas pakepinamas aliejuje, pridedama sumaltų ankštinių pipirų. Sumaišoma su majonezu, petražolėmis, pagardinama.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Krienų padažas
- Kari padažas
- Padažas "Uncle Ben's"
- Cukinijų ir jūros gėrybių padažas
- Žaliasis padažas bulvėms
- Padažas prie kugelio
- Avokadų padažas su citrina
- Jogurto padažas
- Mirkomasis sūrio padažas
- Krienų padažas prie mėsos
- Česnakinis padažas
- Obuolinis padažas prie mėsos
- Olandiškas kiaušinių padažas
- Pievagrybių padažas
- Konservuota adžika
- Vanilinis padažas
- Grietinės padažas
- Padažas – marinatas
- Persikų čapnis
- Viskio karamelė
Majonezas
- Paruošimo laikas:
-
Citrinų sultys, ar acto,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
125 gramai -
Garstyčios, milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visi produktai turi būti labai švieži ir vienodos temperatūros. Emaliuotame dubenėlyje kiaušinio trynys išplakamas su garstyčiomis, cukrumi, druska, aliejumi ir į greit sukamą mase pamažu lašinama rūgštis.
Iš majonezo gaminami kitokie majonezai su įvairiais priedais. Dauguma jų gaminami vienodai — sumaišomi nurodyti produktai.
Majonezas su krienais. 250 g. majonezo (žr. aukščiau), 2 šaukštai tarkuotų krienų, šaukštas tarkuoto obuolio, pagal skonį citrinos ar acto rūgšties, cukraus, druskos. Viskas išmaišoma.
Majonezas su grietine. 0,5 L majonezo, pusė stiklinės grietinės, šaukštas garstyčių. Viskas išmaišoma.
Majonezas su pomidorų padažu. 0,5 L majonezo, 2 šaukštai pomidorų padažo, pagal skonį cukraus. Viskas išmaišoma.
Žaliasis padažas. 0,5 L majonezo, pusė stiklinės špinatų, šaukštelis aliejaus, šaukštas grietinės, pagal skonį juodųjų pipirų, petražolių lapelių, druskos. Špinatai užplikomi verdančiu vandeniu, nusunkiami, sumalami ir pakepinami aliejuje. Ataušinta masė sumaišoma su grietine, kapotomis petražolėmis, majonezu. Gardinama juodaisiais pipirais, druska.
Žaliasis majonezas. 0,5 L majonezo, pusė stiklinės žalių špinatų sulčių. Viskas sumaišoma. Šis majonezas tinka patiekalams puošti.
Majonezas su kornišonais. 0,5 L majonezo, 6 kornišonai. Į majonezą sudedami smulkiai supjaustyti maži marinuoti agurkėliai. Viskas sumaišoma.
Česnako padažas. 0,5 L majonezo, maža galvutė česnako, 100 g ankštinių pipirų (konservuotų), pagal skonį aliejaus, druskos, juodųjų pipirų, petražolių lapelių. Nuplikytas verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustytas česnakas pakepinamas aliejuje, pridedama sumaltų ankštinių pipirų. Sumaišoma su majonezu, petražolėmis, pagardinama.
Komentarai (12)
-
D.j.
2012-10-14 15:17
As sudejau viska isskyrus alieju ir isplakiau.Po to pyliau po truputi alieju,jis ir sutirstino majoneza.
-
jurate
2012-04-06 14:19
viskas cia gerai gaunas tik reikia kiausini plakti su prieskoniais, o poto plakant pilti alieju po truputi ir gaunasi saunus majonezas
-
saulius
2010-08-26 21:52
visiskai neteisingas receptas,sutinku,negalima viska kartu plakti,nes buza gaunasi,ir dar nervas jama,nes daug puikiu produktu sugadinta :-@ ir dar rudoji pyksta :-( , nes nesiseka....einu vyno gerti,bo nervai nelaiko su tokiais receptais...
-
Saulius
2009-09-03 14:59
kam cia vargti, geriau gatava nusipirkti
-
deivAss
2009-03-08 15:46
pieva kazkokia :bloga: %-) :-D
-
DE
2009-03-08 15:41
:super: %-) :bloga: :-D :-p ;-) :-( :-) ;-) ;-) ;-)
-
majonezas
2008-11-15 14:08
Neteisingas receptas. jeigu sudejus viska kartu niekas nesigauna, tik grina kazkokia buze. Bandziau ir reikejo viska ismesti. Teisingiausiai daryti reikia taip: 1. isplakti tryni su garstyciu milteliais, o tik paskui lasinti alieju, poto citrinos sultys, druska, bet cukraus kartais nebutina jeigu nori rugstesnio majonezo.