
200 gramų | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
0.5 stiklinės | pienas (šiltas) |
15 gramų | mielės |
šiek tiek | druska |
Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą (ši turi būti gana aukšta, nes kepant pyragas iškyla). Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supjaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perplaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi. Pyragas kepamas 20—30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir po to tučtuojau patiekiamas valgyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
-
Purus aviečių vyniotinis
-
Šimtalapis
-
Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
-
Vasaros sezono obuolių "Šarlotė"
-
Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
-
Niujorko pyragas
-
Šokoladinis pyragas su riešutais
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Varškės apkepas su bananais
-
Ingridos obuolių pyragas
-
Nepaprasto skonio pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
-
Meduoliukas
-
Varškės pyragas su obuoliais
-
Firminis mamos persikų pyragas
-
Obuolių pyragas prie ledų
-
Pavasariškai žalias pyragas
-
Kondensuoto pieno keksas
-
Paprastas pyragas su persikais
-
Pyragas prie sultinio ar sriubos
Neapolietiškas pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pienas, šiltas,
0.5 stiklinės -
Mielės,
15 gramų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 200 g sūrio, 500 g nuvalytų, storais griežinėliais supjaustytų pomidorų, 5 dešrelės (storos), juodųjų arba raudonųjų maltų pipirų, druskos, 1—2 šaukštai aliejaus.
Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą (ši turi būti gana aukšta, nes kepant pyragas iškyla). Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supjaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perplaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi. Pyragas kepamas 20—30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir po to tučtuojau patiekiamas valgyti.
Komentarai (9)
-
LABAI
2011-01-25 17:20
:super: :super: :-)
-
tomas
2009-12-19 14:31
:soku:
-
(anonimas)
2009-12-18 22:45
skanu
o:-)
-
sakotis
2009-03-08 14:16
ar patiko gal galit atsakyt nes nezinau daryt ar ne :galvoju: