| 200 gramų | kvietiniai miltai |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 0.5 stiklinės | pienas (šiltas) |
| 15 gramų | mielės |
| šiek tiek | druska |
Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą (ši turi būti gana aukšta, nes kepant pyragas iškyla). Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supjaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perplaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi. Pyragas kepamas 20—30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir po to tučtuojau patiekiamas valgyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladinis pyragas su moliūgais
-
Ingridos obuolių pyragas
-
Gardus medaus pyragas
-
Studentiškas vyniotinis
-
Šokoladinis gardumynas
-
Šokoladionis keksas
-
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
-
Ingos pyragas
-
Pyragas su obuoliais
-
Lukos obuolių pyragas
-
Kuršėnų vyniotinis
-
Skanus obuolių pyragas
-
Aguonų pyragas su "DanSukker" vaniliniu cukrumi su tikra vanile
-
Apkepas „Greitukas“
-
Obulių pyragas "Tau, mamyte"
-
Minkštutėlė mielinė pynė
-
Gardusis slyvų pyragas
-
Velykinis varškės traputis
-
Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
-
Obuolių ir varškės pyragas prie kavos
Neapolietiškas pyragas
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pienas, šiltas,
0.5 stiklinės -
Mielės,
15 gramų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 200 g sūrio, 500 g nuvalytų, storais griežinėliais supjaustytų pomidorų, 5 dešrelės (storos), juodųjų arba raudonųjų maltų pipirų, druskos, 1—2 šaukštai aliejaus.
Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą (ši turi būti gana aukšta, nes kepant pyragas iškyla). Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supjaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perplaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi. Pyragas kepamas 20—30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir po to tučtuojau patiekiamas valgyti.
Komentarai (9)
-
LABAI
2011-01-25 17:20
:super: :super: :-)
-
tomas
2009-12-19 14:31
:soku:
-
(anonimas)
2009-12-18 22:45
skanu
o:-)
-
sakotis
2009-03-08 14:16
ar patiko gal galit atsakyt nes nezinau daryt ar ne :galvoju:
