
200 gramų | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
0.5 stiklinės | pienas (šiltas) |
15 gramų | mielės |
šiek tiek | druska |
Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą (ši turi būti gana aukšta, nes kepant pyragas iškyla). Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supjaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perplaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi. Pyragas kepamas 20—30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir po to tučtuojau patiekiamas valgyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kurmio kalnelis
-
Bulvių pyragėliai su mėsa
-
Moliūgų pyragas
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Biskvitinis, purus uogų pyragas
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Napoleonas
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
-
Rabarbarų pyragas
-
Erikos šokoladinis pyragas su karameliniais obuoliais ir šokolado užpilu
-
Obuolių pyragas su riešutais
-
Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
-
Moliūgų duona
-
Pynė su džemu
-
Pyragas su uogomis prie karštos arbatos
-
Kokosinis pyragas
-
Suomiškas uogų pyragas
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Varškės pyragas
Neapolietiškas pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pienas, šiltas,
0.5 stiklinės -
Mielės,
15 gramų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 200 g sūrio, 500 g nuvalytų, storais griežinėliais supjaustytų pomidorų, 5 dešrelės (storos), juodųjų arba raudonųjų maltų pipirų, druskos, 1—2 šaukštai aliejaus.
Mielinė tešla valandą palaikoma, kad pakiltų, dar kartą perminkoma ir sudedama į skardą (ši turi būti gana aukšta, nes kepant pyragas iškyla). Dabar tešla aptepama aliejumi, apibarstoma smulkiai tarkuotu sūriu, ant jos viršaus uždedamas nuluptų, didelėmis skiltelėmis supjaustytų pomidorų sluoksnis. Dešrelės perplaunamos išilgai ir kaip tinklas sukryžiuojamos ant pomidorų. Viršus apibarstomas druska, juodaisiais arba raudonaisiais pipirais, apšlakstomas likusiu aliejumi. Pyragas kepamas 20—30 min. vidutinio karštumo orkaitėje ir po to tučtuojau patiekiamas valgyti.
Komentarai (9)
-
LABAI
2011-01-25 17:20
:super: :super: :-)
-
tomas
2009-12-19 14:31
:soku:
-
(anonimas)
2009-12-18 22:45
skanu
o:-)
-
sakotis
2009-03-08 14:16
ar patiko gal galit atsakyt nes nezinau daryt ar ne :galvoju: