Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 20 min. ją laikome šaltai.
Varškės sūrį, sviestą, citriną supjaustome gabalėliais ir sumalame mėsmale.
Į šią masę sudedame 6 trynius, cukrų ir gerai išmaišome.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į sūrio masę.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 4 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus sukrečiame sūrio masę.
Pyragą kepame 150-180 C temperatūroje apie 1 val.
Kepdami neatidarinėkite orkaitės, nejudinkite pyrago, kad nesukristų sūrio įdaras.
Pyragą patiekiame su bruknių arba spanguolių uogiene.

Sūrio pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
100 gramų | sviestas (minkštas) |
200 gramų | cukrus |
6 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | kvietiniai miltai |
20 gramų | vanilinis cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
400 gramų | sūris (varškės) |
1 vienetas | citrinos |
200 gramų | sviestas (minkštas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Velykinė banda
-
Mielinis vyniotinis su aguonomis
-
Burokėlių pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Apelsininis pyragas
-
Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
-
Šventinis keksas
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Purus aviečių vyniotinis
-
Obuolių pyragas su varške ir karamele
-
Citrininis pyragas
-
Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Jogurtinis pyragas
-
Šokoladinis pyragas
-
Varškės pyragas su spanguolėmis
-
Plokštainis su abrikosais ir varške
-
Tortas "kriaušė"
-
Manų kruopų pyragas su uogomis
-
Slyvų pyragas
Sūrio pyragas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, minkštas,
100 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Vanilinis cukrus,
20 gramų -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Sūris, varškės,
400 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Sviestas, minkštas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 20 min. ją laikome šaltai.
Varškės sūrį, sviestą, citriną supjaustome gabalėliais ir sumalame mėsmale.
Į šią masę sudedame 6 trynius, cukrų ir gerai išmaišome.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į sūrio masę.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 4 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus sukrečiame sūrio masę.
Pyragą kepame 150-180 C temperatūroje apie 1 val.
Kepdami neatidarinėkite orkaitės, nejudinkite pyrago, kad nesukristų sūrio įdaras.
Pyragą patiekiame su bruknių arba spanguolių uogiene.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...