
šiek tiek | druska |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 vienetas | kopūstai (raudonasis) |
2 vienetai | morkos |
1 stiklinė | vanduo |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | cukrus |
750 gramų | veršiena |
750 g maltos veršienos
1 riekelė batono
1 kiaušinis
5-6 šaukštai krakmolo
3 šaukštai virtų ryžių
truputį maltų juodųjų pipirų
truputį druskos.
Puošimui reiks: 200 g grietinės, petražolių.
Į veršienos 750 g faršą įdėkite piene išmirkytą batono riekelę, įmuškite kiaušinį, suberkite ryžius, truputį druskos, prieskonių ir gerai išmaišykite. Tada po truputį suberkite krakmolą.
Į puodą, kuriame troškinsite, įpilkite 1 stiklinę vandens, įdėkite sviesto ir užvirkite. Iš paruošto faršo formuokite kukulius, sudėkite juos į puodą ir uždengę troškinkite 5 min.
Tuo metu susmulkinkite kopūstą, sutarkuokite nuskustas morkas, kubeliais supjaustykite svogūną. Viską apibarstykite druska, citrinų rūgštimi ir sumaigykite rankomis. Tuomet sudėkite į puodą ant veršienos kukulių. Troškinkite, kol suminkštėja kopūstai.
Patiekdami lėkštės kraštuose žiedu sudėkite kukulius, o viduryje kopūstus. Ant kukulių dėkite po šaukštą grietinės, papuoškite petražolėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinys žarijose
-
Troškinta jautiena su paprika
-
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
-
Veršienos troškinys drebučiuose
-
Kepta marinuota veršiena
-
Vištienos guliašas su bruknių padažu
-
Vištienos ir bulvių čenachai
-
Bulgariškas avienos ragu
-
Kinietiška kiauliena
-
Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
-
Vištiena grybų padaže
-
Troškinta aviena su moliūgais
-
Baltasis čili troškinys
-
Paprastas lietuviškas troškinukas
-
Kiaulienos troškinys su ryžiais
-
Virta veršienos krūtininė
-
Lietuviška kopūstienė
-
Kiaulienos kepsniukai svogūnėlių padaže
-
Ypatingas jautienos troškinys
-
Aviena totoriškai
Troškinta veršiena su raudonaisiais kopūstais

- Paruošimo laikas:
- Druska
- Citrinos rūgštis
-
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kopūstai, raudonasis,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Vanduo,
1 stiklinė -
Svogūnai,
1 vienetas - Cukrus
-
Veršiena,
750 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kukuliams dar reiks:
750 g maltos veršienos
1 riekelė batono
1 kiaušinis
5-6 šaukštai krakmolo
3 šaukštai virtų ryžių
truputį maltų juodųjų pipirų
truputį druskos.
Puošimui reiks: 200 g grietinės, petražolių.
Į veršienos 750 g faršą įdėkite piene išmirkytą batono riekelę, įmuškite kiaušinį, suberkite ryžius, truputį druskos, prieskonių ir gerai išmaišykite. Tada po truputį suberkite krakmolą.
Į puodą, kuriame troškinsite, įpilkite 1 stiklinę vandens, įdėkite sviesto ir užvirkite. Iš paruošto faršo formuokite kukulius, sudėkite juos į puodą ir uždengę troškinkite 5 min.
Tuo metu susmulkinkite kopūstą, sutarkuokite nuskustas morkas, kubeliais supjaustykite svogūną. Viską apibarstykite druska, citrinų rūgštimi ir sumaigykite rankomis. Tuomet sudėkite į puodą ant veršienos kukulių. Troškinkite, kol suminkštėja kopūstai.
Patiekdami lėkštės kraštuose žiedu sudėkite kukulius, o viduryje kopūstus. Ant kukulių dėkite po šaukštą grietinės, papuoškite petražolėmis.