
600 gramų | avienos |
10 vienetų | svogūnai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
6 vienetai | juodieji pipirai (malti) |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | jogurtas |
1 arbatinis šaukštelis | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos |
20 gramų | citrinų sultys |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šonkauliai, troškinti kopūstuose
-
Meksikietiškas ragu
-
Kiaulienos troškinys su voveraitėmis
-
Kiauliena, troškinta su svogūnais
-
Kepta kiaulės širdis su svogūnais
-
Troškinta briediena
-
Troškinta triušiena
-
Troškinta kiauliena su daržovėmis
-
Vištiena dižono garstyčių padaže su troškintais žirneliais ir bulvių koše
-
Troškinta veršiena
-
Kalakutienos guliašas
-
Stirnienos troškinys (ubagiškai)
-
Kiškis puodelyje
-
Pupelių ir mėsos troškinys
-
Lankašyro pietūs
-
Kiauliena troškinta su marinuotomis daržovėmis
-
Miglės guliašas
-
Kiaulienos faršo troškinys
-
Smegenų troškinys
-
Šparaginių pupelių troškinys su dešra
Bulgariškas avienos ragu

- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
600 gramų -
Svogūnai,
10 vienetų -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Juodieji pipirai, malti,
6 vienetai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Jogurtas,
1 stiklinė -
Sviestas,
1 arbatinis šaukštelis -
Aitrioji paprika,
1 arbatinis šaukštelis -
Citrinų sultys,
20 gramų -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai - Petražolės
- Krapai
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa supjaustoma dideliais gabalais ir sudedama į verdantį vandenį (vanduo turi apsemti visą mėsą), kartu suberiami pipirai, sumetami lauro lapeliai. Verdama ant mažos ugnies. Netrukus sudedami svogūnai. Kai nuverda pusė vandens, sultinys perkošiamas. Truputyje atvėsusio sultinio išleidžiami miltai, supilamas jogurtas, viskas gerai išsukama ir užvirinama. Į užvirintą masę sudedama mėsa ir svogūnai. Puodą nukėlus nuo ugnies, troškinys truputį pravėsinamas. Prieš patiekiant, jis uždaromas su citrinos sultimis suplaktais tryniais ir sumaišomas su sviestu, sumaišytu su raudonaisiais pipirais ir druska. Petražolės ir krapai smulkiai supjaustomi ir užberiami ant troškinio. Troškinys patiekiamas karštas. Patiekalui tinka ir ėriuko mėsa.
Komentarai (5)
-
Iveta
2011-06-17 12:32
Mm.. [:-) Skanumelis :miegu: :-)