Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!

Obuolių džemas su karamele
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo | obuoliai |
100 mililitrų | citrinų sultys |
1 kilogramas | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Kreminis citrinų pyragas
-
Agrastų uogienė su degtine
-
Braškių uogienė su rabarbarais
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
-
Karamelės skonio obuolių uogienė
-
Svarainių uogienė
-
Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Moliūgų uogienė
-
Žemuogių uogienė
-
Moliūgų ir obuolių uogienė
-
Aviečių ir agrastų marmeladas
-
Paprasta svarainių uogienė
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Slyvų uogienė
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Braškių uogienė su vanile
-
Džemas
Obuolių džemas su karamele
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
2.5 kilogramo -
Citrinų sultys,
100 mililitrų -
Cukrus,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...