Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!

Obuolių džemas su karamele
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo | obuoliai |
100 mililitrų | citrinų sultys |
1 kilogramas | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Raugerškio uogienė
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Obuolių ir cukinijų pagardas
-
Braškių uogienė
-
Kreminis citrinų pyragas
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Bruknių uogienė
-
Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
-
Erškėtuogių uogienė
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Cukinijų uogienė
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
-
Svarainių uogienė
-
Spanguolių uogienė
-
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
-
Vyšnių uogienė
-
Braškių uogienė su rabarbarais
Obuolių džemas su karamele
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
2.5 kilogramo -
Citrinų sultys,
100 mililitrų -
Cukrus,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...