Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Obuolių džemas su karamele
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo | obuoliai |
100 mililitrų | citrinų sultys |
1 kilogramas | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Moliūgų uogienė
-
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
-
Obuolių košė
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
-
Žemuogės cukruje
-
Bruknių uogienė
-
Bruknės savo sultyse
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Bulgariška slyvų uogienė
-
Spanguolių uogienė
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Rabarbarų uogienė
-
Aviečių ir persikų uogienė
-
Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
-
Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
-
Juodųjų serbentų drebučiai
Obuolių džemas su karamele
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
2.5 kilogramo -
Citrinų sultys,
100 mililitrų -
Cukrus,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...