
2 kilogramai | bruknės |
1.5 kilogramo | cukrus |
šiek tiek | cinamonas (žievelė) |
šiek tiek | gvazdikėliai (3 - 4) |
2 stiklinės | vanduo |
Norėdami pašalinti kartstumą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Po to, nupylę vandenį, bruknes nuvarvinkite.
Cukrų užpilkite vandeniu, pakaitinkite ir šiuo karštu sirupu užpilkite į puodą subertas bruknes.
Sudėkite prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol bruknės pasidarys permatomos.
Uogienę supilstykite į švarius, pakaitintus stiklainius.
Kai paviršiuje susidarys plutelė, sandariai uždenkite dezinfekuodais dangteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
-
Braškių ir gervuogių džemas
-
Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis
-
Šermukšnių uogienė
-
Rabarbarų uogienė
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
-
Obuolių džemas su karamele
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu
-
Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
-
Karamelės skonio obuolių uogienė
-
Obuolių uogienė su spanguolėm
-
Obuolių ir šermukšnių uogienė
-
Svarainių uogienė
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Obuolienė su imbierais
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Arbūzų ir braškių uogienė
-
Apelsinų ir serbentų džemas
-
Juodų serbentų uogienė
Bruknių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Bruknės,
2 kilogramai -
Cukrus,
1.5 kilogramo - Cinamonas, žievelė
- Gvazdikėliai, 3 - 4
-
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bruknių uogas švariai perrinkite ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Norėdami pašalinti kartstumą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Po to, nupylę vandenį, bruknes nuvarvinkite.
Cukrų užpilkite vandeniu, pakaitinkite ir šiuo karštu sirupu užpilkite į puodą subertas bruknes.
Sudėkite prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol bruknės pasidarys permatomos.
Uogienę supilstykite į švarius, pakaitintus stiklainius.
Kai paviršiuje susidarys plutelė, sandariai uždenkite dezinfekuodais dangteliais.
Komentarai (4)
-
algis
2017-08-27 11:08
tikrai labai daug cukraus. Kaimynė išvis be cukraus verda vienas bruknes, tik prieš verdant jas sutrina.Ji sako, kad cukrus prie mėsos nereikalingas, ir aplamai, cukraus reikia kiek galima mažiau valgyti.
-
Nata
2016-09-04 19:48
Mano nuomone daugoka cukraus jai norisi prie mesos.bet vistiek aciu.bandysiu virti