
2 kilogramai | bruknės |
1.5 kilogramo | cukrus |
šiek tiek | cinamonas (žievelė) |
šiek tiek | gvazdikėliai (3 - 4) |
2 stiklinės | vanduo |
Norėdami pašalinti kartstumą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Po to, nupylę vandenį, bruknes nuvarvinkite.
Cukrų užpilkite vandeniu, pakaitinkite ir šiuo karštu sirupu užpilkite į puodą subertas bruknes.
Sudėkite prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol bruknės pasidarys permatomos.
Uogienę supilstykite į švarius, pakaitintus stiklainius.
Kai paviršiuje susidarys plutelė, sandariai uždenkite dezinfekuodais dangteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bruknių uogienė
-
Šermukšnių uogienė
-
Džemas
-
Pienių uogienė
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Braškių uogienė
-
Aviečių uogienė
-
Bulgariška slyvų uogienė
-
Moliūgų uogienė
-
Konservuotos cukinijos
-
Saldūs obuoliukai
-
Bruknės savo sultyse
-
Dumplūnės uogienė
-
Agrastų uogienė
-
Obuolienė su imbierais
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Apelsinų ir serbentų džemas
-
Obuolių ir šermukšnių uogienė
-
Braškių uogienė su rabarbarais
-
Agrastų marmeladas
Bruknių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Bruknės,
2 kilogramai -
Cukrus,
1.5 kilogramo - Cinamonas, žievelė
- Gvazdikėliai, 3 - 4
-
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bruknių uogas švariai perrinkite ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Norėdami pašalinti kartstumą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Po to, nupylę vandenį, bruknes nuvarvinkite.
Cukrų užpilkite vandeniu, pakaitinkite ir šiuo karštu sirupu užpilkite į puodą subertas bruknes.
Sudėkite prieskonius ir virkite ant silpnos ugnies tol, kol bruknės pasidarys permatomos.
Uogienę supilstykite į švarius, pakaitintus stiklainius.
Kai paviršiuje susidarys plutelė, sandariai uždenkite dezinfekuodais dangteliais.
Komentarai (4)
-
algis
2017-08-27 11:08
tikrai labai daug cukraus. Kaimynė išvis be cukraus verda vienas bruknes, tik prieš verdant jas sutrina.Ji sako, kad cukrus prie mėsos nereikalingas, ir aplamai, cukraus reikia kiek galima mažiau valgyti.
-
Nata
2016-09-04 19:48
Mano nuomone daugoka cukraus jai norisi prie mesos.bet vistiek aciu.bandysiu virti