1 litras | vanduo |
2 kilogramai | erškėtis (erškėtrožė) (uogos) |
1 kilogramas | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Svarainių uogienė
- Bruknės savo sultyse
- Obuolienė su imbierais
- Uogienė su rabarbarais
- Juodųjų serbentų drebučiai
- Moliūgų ir obuolių uogienė
- Arbūzų ir braškių uogienė
- Aviečių uogienė
- Braškių uogienė su vanile
- Skanusis abrikosų džemas
- Bruknių uogienė
- Agrastų marmeladas
- Sauliaus braškių uogienė
- Rabarbarų uogienė
- Rabarbarų uogienė
- Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
- Erškėtuogių uogienė
- Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
- Kreminis citrinų pyragas
- Aviečių ir agrastų marmeladas
Erškėtuogių uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
1 litras -
Erškėtis (erškėtrožė), uogos,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos. Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos prisigertų cukraus. Sekančią dieną uogos iš sirupo išgriebiamos tiesiai į švariai paruoštus stiklainius, sirupas užvirinamas ir užpilamas ant uogų. Stiklainiai uždaromi stikliniais arba pridengiami metaliniais dangteliais ir kaitinami 80° C temperatūroje 15 min. Iškaitinti indai tuoj hermetiškai uždaromi.
Komentarai (6)
-
vija
2009-09-21 20:32
verdu, sumaišiau su svarainiais, kvepia skaniai, nuotrauka vėliau :-)
-
Kibernetika
2009-05-05 12:53
Fantastika, man labai patiko. Dariau uogienę rudenį, o stiklainėlį atidariau visai neseniai. Labai skanu. :-)