Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.

Uogienė su rabarbarais
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | rabarbarai (kotai) |
1 kilogramas | cukrus |
1 vienetas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
1 vienetas | apelsinų (žievelė, tarkuota) |
šiek tiek | cinamonas (maltas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
-
Agrastų marmeladas
-
Aviečių ir agrastų marmeladas
-
Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
-
Agrastų uogienė
-
Skanusis abrikosų džemas
-
Saldūs obuoliukai
-
Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
-
Rabarbarų uogienė
-
Moliūgų uogienė
-
Rabarbarų uogienė
-
Obuolių košė
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Sauliaus braškių uogienė
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Uogienė su rabarbarais
-
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
Uogienė su rabarbarais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Rabarbarai, kotai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Apelsinai, žievelė, tarkuota,
1 vienetas - Cinamonas, maltas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Mėta
2019-06-22 18:12
O pacios citrinos ir apelsino nenaudojam? O zieveles supjaustyti kubeliais? Kartu su rabarbarais? Ar kaip kitaip?
-
rio
2015-07-18 18:57
Pameginsiu pirma karta tai padaryti. Tik cia nepaaiskinta ar nuo vienos citr. ir nuo vieno apels. lupt ta zievele ir ar ja smulkinti verdant su rab. ???
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...