Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.
Uogienė su rabarbarais
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | rabarbarai (kotai) |
| 1 kilogramas | cukrus |
| 1 vienetas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
| 1 vienetas | apelsinų (žievelė, tarkuota) |
| šiek tiek | cinamonas (maltas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Moliūgų ir obuolių uogienė
-
Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
-
Bruknių uogienė
-
Raugerškio uogienė
-
Sauliaus braškių uogienė
-
Cukinijų uogienė
-
Bulgariška slyvų uogienė
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
-
Braškių ir gervuogių džemas
-
Braškių uogienė
-
Paprasta žemuogių uogienė
-
Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Džiovintų abrikosų marmeladas
-
Pienių uogienė
-
Slyvų uogienė
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
Uogienė su rabarbarais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Rabarbarai, kotai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Apelsinai, žievelė, tarkuota,
1 vienetas - Cinamonas, maltas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rabarbarų kotus nuplauname, nusausiname, susmulkiname, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai.
Kitą dieną nupilame susidariusį sirupą, supilame į puodą ir verdame 5 minutes.
Sudedame smulkintus rabarbarus, apelsinų ir citrinų žieveles, pagardiname cinamonu.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 40 min.
Paruoštą uogienę supilstome į stiklainiukus ir uždarome.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Mėta
2019-06-22 18:12
O pacios citrinos ir apelsino nenaudojam? O zieveles supjaustyti kubeliais? Kartu su rabarbarais? Ar kaip kitaip?
-
rio
2015-07-18 18:57
Pameginsiu pirma karta tai padaryti. Tik cia nepaaiskinta ar nuo vienos citr. ir nuo vieno apels. lupt ta zievele ir ar ja smulkinti verdant su rab. ???
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
