1 kilogramas | slyvos ((supjaustytų puselėmis)) |
500 gramų | „dansukker“ cukrus uogienėms |
150 gramų | šokoladas (juodasis (70 proc. kakavos), sulaužytas gabaliukais) |
3 valgomieji šaukštai | romas ( (nebūtinai)) |
Išimkite slyvų kauliukus, supjaustykite jas puselėmis, sutrinkite virtuviniu kombainu ir supilkite į puodą. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, supilkite romą ir išmaišykite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
- Slyvų uogienė
- Sauliaus braškių uogienė
- Raudonųjų serbentų uogienė
- Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
- Bruknės savo sultyse
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Obuolių ir šermukšnių uogienė
- Cukinija iš uogienės ir slyvų
- Spanguolių uogienė
- Raugerškio uogienė
- Braškių uogienė su greipfrutais
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
- Obuolių košė
- Kriaušių ir bruknių uogienė
- Moliūgų uogienė
- Konservuotos cukinijos
- Braškių uogienė su sambuka
- Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Slyvos, (supjaustytų puselėmis),
1 kilogramas -
„Dansukker“ cukrus uogienėms,
500 gramų -
Šokoladas, juodasis (70 proc. kakavos), sulaužytas gabaliukais,
150 gramų -
Romas, (nebūtinai),
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nežinau, kas pirmas į slyvų uogienę sugalvojo įmaišyti šokolado, bet derinys, be abejonės, labai vykęs. Man ši uogienė yra nuostabus atradimas – rodos, šokolado, palyginti su slyvomis, visai nedaug, o skonis toks sodrus, kad primena pačius geriausius vaikystės saldainius. Net neabejoju, kad vaikams šios uogienės lengvai įsiūlysite vietoj šokoladinio kremo.
Išimkite slyvų kauliukus, supjaustykite jas puselėmis, sutrinkite virtuviniu kombainu ir supilkite į puodą. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, supilkite romą ir išmaišykite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Komentarai (3)
-
mmm
2014-11-07 14:31
Manau tikrai autorės teises turi DunSukker ;D