Uogas perrenkame, nuplauname ir perliejame šaltu virintu vandeniu. Suberiame į tinklelį ir pertriname mediniu šaukštu.
Į pertrintas uogas suberiame cukrų ir maišome, kol šis ištirpsta.
Taip paruoštas uogas supilame į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais.
Laikome šaltai, geriausia šaldytuvo apatinėse lentynose.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
Paruošimo laikas:
Apie 10 min
INGREDIENTAI:
2 kilogramai | mėlynės |
2 kilogramai | žemuogės |
3 stiklinės | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
-
Rabarbarų ir braškių uogienė
-
Braškių uogienė
-
Sauliaus braškių uogienė
-
Skanusis abrikosų džemas
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Agrastų marmeladas
-
Svarainių uogienė
-
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
-
Paprasta žemuogių uogienė
-
Vyšnių uogienė
-
Apelsinų ir serbentų džemas
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Arbūzų ir braškių uogienė
-
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
-
Moliūgų ir obuolių uogienė
-
Aviečių ir agrastų marmeladas
-
Mėlynių uogienė
-
Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
-
Raudonųjų serbentų uogienė
Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mėlynės,
2 kilogramai -
Žemuogės,
2 kilogramai -
Cukrus,
3 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Uogas perrenkame, nuplauname ir perliejame šaltu virintu vandeniu. Suberiame į tinklelį ir pertriname mediniu šaukštu.
Į pertrintas uogas suberiame cukrų ir maišome, kol šis ištirpsta.
Taip paruoštas uogas supilame į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais.
Laikome šaltai, geriausia šaldytuvo apatinėse lentynose.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...