![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
600 gramų | braškės (supjaustytos į keturias dalis) |
400 gramų | rabarbarai (nulupti, supjaustyti kubeliais) |
500 gramų | „dansukker“ cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus (su natūralia vanile) |
Nuplaukite ir paruoškite ingredientus (jei neturite rabarbarų, pakeiskite juos 2–3 citrinų sultimis, o braškių kiekį padidinkite iki 1 kilogramo). Puode pakaitinkite braškes ir rabarbarus, kol jie pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių virkite ant silpnos ugnies. Nugriebę putas, palikite aušti maždaug 10 minučių, kad uogos nebekiltų į paviršių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus
stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyšnios savo sultyse
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Erškėtuogių uogienė
-
Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
-
Aviečių uogienė
-
Obuolių košė
-
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
-
Braškių uogienė su rabarbarais
-
Obuolių džemas su karamele
-
Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Agrastų uogienė
-
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
-
Rabarbarų ir braškių uogienė
-
Cukinijų uogienė
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Moliūgų uogienė su vaisiais
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Abrikosų uogienė su mėlynėmis ir čiobreliais
Braškių ir rabarbarų uogienė
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Braškės, supjaustytos į keturias dalis,
600 gramų -
Rabarbarai, nulupti, supjaustyti kubeliais,
400 gramų -
„Dansukker“ cukrus,
500 gramų -
Vanilinis cukrus, su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Braškė ir rabarbaras uogienėje tiesiog skirti vienas kitam. Žinau, kad daugelis be ilgesio prisimena braškių uogienę, kuri būdavo toks a la sirupas su pabliūškusiomis minkštomis braškėmis. Šįkart „Dansukker“ cukrus uogienėms padės atskleisti kitą braškių uogienės veidą.
Nuplaukite ir paruoškite ingredientus (jei neturite rabarbarų, pakeiskite juos 2–3 citrinų sultimis, o braškių kiekį padidinkite iki 1 kilogramo). Puode pakaitinkite braškes ir rabarbarus, kol jie pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Retkarčiais pamaišydami, 10–15 minučių virkite ant silpnos ugnies. Nugriebę putas, palikite aušti maždaug 10 minučių, kad uogos nebekiltų į paviršių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus
stiklainius ir uždarykite.