1 kilogramas | cukinija (pjaustyta kubeliais) |
1 kilogramas | obuoliai (nelupti, pjaustyti kubeliais) |
300 mililitrų | obuolių actas |
1 valgomasis šaukštas | garstyčių milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | paprikos milteliai (saldžiosios) |
1 valgomasis šaukštas | druska |
600 gramų | cukrus (uogienėms, “Dansukker”) |
2 arbatiniai šaukšteliai | ciberžolė |
Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ir kai aš praėjusią savaitę išsiviriau puodą savo uogienės, tai mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė -- tai mamiškas švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, tai išvis liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių!
Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją.
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney). Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.
Kiekis ≈ 1,5 l
Trukmė ≈ 15 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aviečių ir persikų uogienė
- Bulgariška slyvų uogienė
- Cukinija iš uogienės ir slyvų
- Rabarbarų ir braškių uogienė
- Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
- Slyvų uogienė
- Aviečių ir agrastų marmeladas
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Raugerškio uogienė
- Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
- Braškių uogienė su greipfrutais
- Vyšnios savo sultyse
- Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
- Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
- Vyšnių uogienė
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Braškių ir gervuogių džemas
- Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
- Arbūzų ir braškių uogienė
- Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu
Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
- Paruošimo laikas:
-
Cukinija, pjaustyta kubeliais,
1 kilogramas -
Obuoliai, nelupti, pjaustyti kubeliais,
1 kilogramas -
Obuolių actas,
300 mililitrų -
Garstyčių milteliai,
1 valgomasis šaukštas -
Paprikos milteliai, saldžiosios,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus, uogienėms, “Dansukker”,
600 gramų -
Ciberžolė,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney) - pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio. Ir jį puikiausiai galite išsivirti patys bei užkonservuoti ilgai žiemai.
Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ir kai aš praėjusią savaitę išsiviriau puodą savo uogienės, tai mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė -- tai mamiškas švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, tai išvis liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių!
Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją.
Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney). Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.
Kiekis ≈ 1,5 l
Trukmė ≈ 15 min.