![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
1 kilogramas | cukinija ((nuluptų, supjaustytų kubeliais)) |
1 kilogramas | obuoliai (saldžiarūgščių ar rūgščių obuolių (neluptų, supjaustytų kubeliais)) |
1 žiupsnelis | druska (jūros) |
2 valgomieji šaukštai | garstyčios (grūdeliais) |
1 arbatinis šaukštelis | paprikos milteliai (saldžiosios) |
2 arbatiniai šaukšteliai | kmynai (maltas) |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos (malta) |
2 arbatiniai šaukšteliai | ciberžolė (malta) |
250 mililitrų | obuolių actas |
1 valgomasis šaukštas | druska |
500 gramų | „dansukker“ cukrus uogienėms |
Paruoštus obuolius ir cukinijas sudėkite į dubenį ir pabarstykite druska, kad cukinijos labiau suminkštėtų. Įkaitinkite didelį, gilų puodą, įpilkite aliejaus, pakepinkite visus prieskonius, kol jie pagels ir pasklis aromatas (apie 2–4 minutes). Suberkite obuolius ir cukinijas į puodą su prieskoniais, supilkite obuolių actą ir cukrų uogienėms. Išmaišykite ir lėtai virkite apie 25–30 minučių. Paragaukite, jei reikia, įdėkite dar maltos aitriosios paprikos ar druskos. Jei susidaro putų, jas nugriebkite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Svarainių uogienė
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis
-
Braškių ir gervuogių džemas
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Apelsinų ir serbentų džemas
-
Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
-
Dumplūnės uogienė
-
Vyšnių uogienė
-
Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Aviečių ir agrastų marmeladas
-
Vyšnios savo sultyse
-
Mėlynių uogienė
-
Braškių uogienė su rabarbarais
-
Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
-
Rabarbarų ir braškių uogienė
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Karamelės skonio obuolių uogienė
-
Žemuogės cukruje
Obuolių ir cukinijų pagardas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Cukinija, (nuluptų, supjaustytų kubeliais),
1 kilogramas -
Obuoliai, saldžiarūgščių ar rūgščių obuolių (neluptų, supjaustytų kubeliais),
1 kilogramas -
Druska, jūros,
1 žiupsnelis -
Garstyčios, grūdeliais,
2 valgomieji šaukštai -
Paprikos milteliai, saldžiosios,
1 arbatinis šaukštelis -
Kmynai, maltas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Aitrioji paprika, malta,
1 arbatinis šaukštelis -
Ciberžolė, malta,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Obuolių actas,
250 mililitrų -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
„Dansukker“ cukrus uogienėms,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šis pagardas maloniai pikantiškas ir pakankamai saldus, tad papuoš sūrį ir tiks prie mėsos, o gal pagyvins kasdienį sumuštinį. Svarbu viską supjaustyti smulkiais kvadratėliais; jei neturite tiek kantrybės, pasinaudokite pjaustymo aparatais ar sutarkuokite stambia tarka, tik tuomet jūsų pagardas bus glotnesnės konsistencijos.
Paruoštus obuolius ir cukinijas sudėkite į dubenį ir pabarstykite druska, kad cukinijos labiau suminkštėtų. Įkaitinkite didelį, gilų puodą, įpilkite aliejaus, pakepinkite visus prieskonius, kol jie pagels ir pasklis aromatas (apie 2–4 minutes). Suberkite obuolius ir cukinijas į puodą su prieskoniais, supilkite obuolių actą ir cukrų uogienėms. Išmaišykite ir lėtai virkite apie 25–30 minučių. Paragaukite, jei reikia, įdėkite dar maltos aitriosios paprikos ar druskos. Jei susidaro putų, jas nugriebkite. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.