![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
800 gramų | miltai | |
0.5 litro | pienas | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
40 gramų | aliejaus | |
40 gramų | sviestas | |
8 gramai | mielės | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
1 valgomasis šaukštas | cukrus | |
Įdarui: | ||
5 vienetai | bulvių | |
2 vienetai | svogūnai | |
2 vienetai | lydeka (file) | |
400 gramų | baravykai | |
4 valgomieji šaukštai | grietinė | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | pipirai | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai |
Miltus, mieles, druską ir cukrų išmaišyti.
Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su kiaušiniu, augaliniu aliejumi, pridėkite sausą dalį. Palaipsniui įvesti šiek tiek pašiltiną pieną. Leisti pastovėti, pakilti.
Padalinkite tešlą į 3 dalis:
1) Papuošimai
2) Apatinis sluoksnis
3) Viršutinis sluoksnis
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Morkų pyragas
-
Šokoladinis pyragas su moliūgais
-
Šokoladinis vyšnių pyragas
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Ingridos obuolių pyragas
-
Lilės tortas
-
Prancūziškas pyragas
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
-
Obuolių pyragas
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Obuolių ir aviečių pyragas
-
Žuvies pyragas
-
Sūrio pyragas
-
Velykinis varškės traputis
-
Šokoladionis keksas
-
Paprastas šokoladinis pyragas
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Morkų pyragas
-
Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
-
Velykinis pyragas su įdaru
Pyragas "Auksinė žuvelė"
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Miltai,
800 gramų -
Pienas,
0.5 litro -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
40 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Mielės,
8 gramai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Bulvės,
5 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Lydeka, file,
2 vienetai -
Baravykai,
400 gramų -
Grietinė,
4 valgomieji šaukštai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkite tešlą:
Miltus, mieles, druską ir cukrų išmaišyti.
Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su kiaušiniu, augaliniu aliejumi, pridėkite sausą dalį. Palaipsniui įvesti šiek tiek pašiltiną pieną. Leisti pastovėti, pakilti.
Padalinkite tešlą į 3 dalis:
1) Papuošimai
2) Apatinis sluoksnis
3) Viršutinis sluoksnisGrybus supjaustyti ir pakepinti svieste, pridėti grietinės ir troškinti. Bulvės supjaustyti apskritimus ir virti, kol suminkštės.
Iškočioti apatiniam sluoksniui skirtą tešlą. Išpjauti žuvies formą. Ant tešlos dėti virtas bulves, druska. Po to griežinėliais supjaustytą svogūną. Tada žuvį, pagardinkite druska ir pipirais. Ant žuvies - grybus.
Iškočioti viršutiniams sluoksniui skirtą tešlą ir taip pat išpjauti žuvies formą (didesnė, negu apatinis sluoksnis). Dėti ant pyrago ir gerai užspausti.
Iškočiokite likusią tešlą ir stikliuku išpjaukite apskritimus. Atskirkite kiaušinio baltymą bei trynį. Baltymais sutepti pyragą (neplakti) ir dėti ant tešlos apskritimus, kad būtų panašu į žvynus. Padaryti akys ir kitas žuvies detalias. Aptepti tryniu ir kepkite 200 °C temp. orkaitėje 30 minučių.
Skanaus.