
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
125 mililitrai | grietinė |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
4 valgomieji šaukštai | petražolės (kapotos) |
1 kilogramas | bulvių |
150 gramų | kiaulienos lašiniai |
4 vienetai | svogūnai (laiškai) |
50 gramų | svogūnai (laiškai) |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Lašinukus supjaustyti kubeliais, o nuluptus svogūnus perpjauti pusiau ir supjaustyti pusžiedžiais. Lašinukus paspirginti keptuvėje, suberti supjaustytus svogūnus ir kepti, kol gražiai pagels. Svogūnų laiškus smulkiai sukapoti.
Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus (kiekvieną blynų porciją kepti su šlakeliu aliejaus), dėti šiek tiek tešlos ir iškepti sklindžius. Iškepusius sklindžius laikyti 120 C orkaitėje.
Kapotus svogūnų laiškus sumaišyti su spirgučiais bei svogūnais, jei reikia, šiek tiek pakaitinti. Tiekti prieš sklindžių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Norvegiški bulviniai blynai
-
Cukinijų ir bulvių apkepas
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Vištienos ir bulvių čenachai
-
Vėdarai su cukinijomis
-
Skaniosios bulvytės
-
Bulviniai blynai su sūriu
-
Bulvių kroketai
-
Bulviniai vėdarai
-
Viktorijos bulvių apkepas
-
Keptos bulvės su grybais
-
Žemaičių blynai su spirgučiais
-
Bulviškienė
-
Bulvių kukuliai
-
Vėdarai
-
Pica su bulvėmis ir kumpiu
-
Bulvinė pica
-
Čanachai su čiobreliais
-
Bulviniai blynai su morkomis
-
Čekiški bulviniai blynai
Sklindžiai su spirgais

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
125 mililitrai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Petražolės, kapotos,
4 valgomieji šaukštai -
Bulvės,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai,
150 gramų -
Svogūnai, laiškai,
4 vienetai -
Svogūnai, laiškai,
50 gramų -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grietinę suplakti su miltais, kiaušiniais, druska bei petražolėmis. Bulves nulupti, sutarkuoti, sukrėsti į drobulę ir gerai nuspausti (taip, kad būtų stiklinė sunkos). Į dubenėlį su nuspaustais bulvių tarkiais sukrėsti grietinės plakinį ir išmaišyti.
Lašinukus supjaustyti kubeliais, o nuluptus svogūnus perpjauti pusiau ir supjaustyti pusžiedžiais. Lašinukus paspirginti keptuvėje, suberti supjaustytus svogūnus ir kepti, kol gražiai pagels. Svogūnų laiškus smulkiai sukapoti.
Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus (kiekvieną blynų porciją kepti su šlakeliu aliejaus), dėti šiek tiek tešlos ir iškepti sklindžius. Iškepusius sklindžius laikyti 120 C orkaitėje.
Kapotus svogūnų laiškus sumaišyti su spirgučiais bei svogūnais, jei reikia, šiek tiek pakaitinti. Tiekti prieš sklindžių.