Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.
Slyvas užpilkite brendžiu ir palikite.
Kiaušinius išplakite su cukrumi.
Įmaišykite ištirpintą sviestą, kakavą, vandenį, kepimo miltelius ir miltus.
Į tešlą įmaišykite slyvas kartu su brendžiu.
Kepkite apie 50-60 minučių.
Kai iškeps ir atvės, aptepkite ištirpinto šokolado ir brendžio glaistu.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Šokoladinis keksas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
150 gramų | slyvos (džiovintos) |
3 vienetai | kiaušiniai |
1.5 stiklinės | cukrus |
150 gramų | sviestas |
450 gramų | kvietiniai miltai |
3 valgomieji šaukštai | kakava |
25 mililitrai | brendis (glaistui) |
0.5 stiklinės | vanduo |
300 gramų | juodojo šokolado (glaistui) |
3 valgomieji šaukštai | brendis (glaistui) |
8 gramai | kepimo milteliai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gaivus bananų ir meduolių pyragas
-
Vyniotinis su varške
-
Pyragas "Karpatai"
-
Didysis kriaušių pyragas
-
Citrininis pyragas su rikotos sūriu
-
Paprastas pyragas su aguonomis
-
Pynutės su šokoladu
-
Aguonų pyragas su puta
-
Šokoladionis keksas
-
Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
-
Pavasariškai žalias pyragas
-
A la Brownie
-
Varškės pyragas
-
Margaritos varškės apkepas
-
Pyragas "Kiaušinienė"
-
Trupiniuotis su slyvomis
-
Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
-
Pyragas su juodaisiais serbentais
-
Paprastas obuolių pyrgas
-
Biskvitas su antaniniais obuoliais
Šokoladinis keksas
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Slyvos, džiovintos,
150 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Sviestas,
150 gramų -
Kvietiniai miltai,
450 gramų -
Kakava,
3 valgomieji šaukštai -
Brendis, glaistui,
25 mililitrai -
Vanduo,
0.5 stiklinės -
Juodasis šokoladas, glaistui,
300 gramų -
Brendis, glaistui,
3 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
8 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.
Slyvas užpilkite brendžiu ir palikite.
Kiaušinius išplakite su cukrumi.
Įmaišykite ištirpintą sviestą, kakavą, vandenį, kepimo miltelius ir miltus.
Į tešlą įmaišykite slyvas kartu su brendžiu.
Kepkite apie 50-60 minučių.
Kai iškeps ir atvės, aptepkite ištirpinto šokolado ir brendžio glaistu.
Reklama:
Komentarai (7)
-
Jolanta
2015-11-24 20:32
Buvo labai skanus keksas !!
Labai nuostabu !!
-
Vincas
2013-12-27 12:14
O dievulėliau... pamato ir verkšlena ar kept ar ne ... gal tik forma bloga, na o pats pyragas labai geras ;)
-
niekutis
2013-02-14 16:32
NEATRODO SKANIAI..........VERTA BANDYT???????????????????
-
ieva
2013-02-14 13:41
8-| skanu gal nelabai
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...