
8 vienetai | vištų blauzdelės |
240 mililitrų | ryžiai (ilgadrūdžiai) |
720 mililitrų | vištienos sultinio (arba 720 ml vandens + 1 kubelis vištienos sultinio) |
120 mililitrų | vanduo (jei reikia) |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | rausvieji svogūnai (vidutinio dydžio) |
4 skiltelės | česnakas |
2 arbatiniai šaukšteliai | džiovintas raudonėlis |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | maltų juodųjų pipirų |
3 žiupsneliai | džiovintų petražolių |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos kepsneliai su majonezu
-
Įdaryta obuoliais antis
-
Greiti vištienos kąsneliai
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Traškus viščiukas broileris su majonezo marinatu
-
Vištienos kepsneliai su varškės sūriu
-
Vištiena su ryžiais
-
Kepenėlių blyneliai
-
Kepta višta su bulvytėmis
-
Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
-
Vištienos kepsniukai
-
Bajoriškai įdarytos putpelės
-
Traški vištiena
-
Troškintos kurapkos
-
Vištienos kukuliai
-
Vištienos pilavas
-
Vištienos kepsniukai - blyneliai
-
Kepta antis su grybais
-
Vištienos suktinukai su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru
-
Vištiena meduje
Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištų blauzdelės,
8 vienetai -
Ryžiai, ilgadrūdžiai,
240 mililitrų -
Vištienos sultinys, arba 720 ml vandens + 1 kubelis vištienos sultinio,
720 mililitrų -
Vanduo, jei reikia,
120 mililitrų -
Citrinos,
2 vienetai -
Rausvieji svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Česnakas,
4 skiltelės -
Džiovintas raudonėlis,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Malti juodieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Džiovintos petražolės,
3 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos blauzdeles nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Viename inde sumaišome raudonėlį, pipirus, druską, nutarkuojame 2 citrinų žievelę, išspaudžiame 0,5 citrinos sultis. Česnakų skilteles sutraiškome peiliu, sudedame į tą patį dubenį (česnako nereikia nulupti).
Vištienos šlauneles sudedame į dubenį su marinatu, gerai ištriname kiekvieną blauzdelę, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Paliekame marinuotis 2-3 valandas arba paliekame blauzdeles kambario temperatūroje 15-30 min.
Didelėje keptuvėje įkaitiname keletą šaukštų aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies, blauzdeles išimame iš marinato ir apkepiname iš visų pusių, kol gražiai paruduoja, išimame iš keptuvės.
Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais.
Keptuvę išvalome, įpilame šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną, pakepiname, kol suminkštėja. Po to suberiame ryžius ir pakepiname apie 5 min, vis pamaišydami, tada supilame marinatą (tik išimkite česnakų odeles) ir pakepiname keletą minučių.
Į keptuvę su ryžiais sudedame vištienos šlauneles, užpilame 2 stiklinėmis vištienos sultinio ir uždengiame keptuvę dangčiu arba aliuminio folija. Ugnį sumažiname iki silpnos, kepiname 10 min, tuomet supilame likusį sultinį, troškiname dar 15 min, supilame vandenį (jei reikia) ir troškiname 10 min. Galiausiai apibarstome džiovintomis petražolėmis ir, jei reikia, druska. Skanaus!
Komentarai