0.5 valgomojo šaukšto | šalavijas (lapeliai, smulkinti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
200 gramų | kiauliena |
80 gramų | kiaulienos lašiniai |
2 vienetai | svogūnai |
3 vienetai | paprika |
2 vienetai | pomidorai |
2 valgomieji šaukštai | žirniai (virti) |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
0.5 vieneto | vištiena |
200 gramų | veršiena (kaulai) |
2 stiklinės | ryžiai |
4 stiklinės | sultinys |
0.5 valgomojo šaukšto | pelerūnas (kietis) (smulkintas) |
300 gramų | veršiena (kaulai) |
šiek tiek | žalumynų |
250 gramų | žuvis |
šiek tiek | citrinų sultys |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Plovas orkaitėje
- Studentiškas troškinys su dešrelėmis
- Troškinys su faršu
- Veršienos troškinys su daržovėmis
- Meksikietiškas jautienos ir pupelių troškinys
- Kiaulienos troškinys su pomidorų padažu
- Triušio kepsnys
- Baltasis čili troškinys
- Vištiena svogūnų ir krapų
- Daržovių - kiaulienos troškinukas
- Kepta kiauliena su raugintais kopūstais
- Troškinta veršiena su raudonaisiais kopūstais
- Paprastas lietuviškas troškinukas
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Troškinys
- Lęšiai su špinatais ir lašinukais
- Avienos troškinys su ryžiais
- Vištienos troškinys
- Troškinti kiaulių inkstai
- Uzbekiškas plovas
Paelja
- Paruošimo laikas:
-
Šalavijas, lapeliai, smulkinti,
0.5 valgomojo šaukšto - Druska
- Juodieji pipirai
-
Kiauliena,
200 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
80 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Paprika,
3 vienetai -
Pomidorai,
2 vienetai -
Žirniai, virti,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Vištiena,
0.5 vieneto -
Veršiena, kaulai,
200 gramų -
Ryžiai,
2 stiklinės -
Sultinys,
4 stiklinės -
Pelerūnas (kietis), smulkintas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Veršiena, kaulai,
300 gramų - Žalumynai
-
Žuvis,
250 gramų - Citrinų sultys
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą įpilamas litras pasūdyto vandens, sudedami veršienos kaulai, žuvies atliekos (galvos, kaulai, oda) ir prieskoniniai žalumynai. Verdama ant mažos ugnies. Į didelį plokščią puodą sudedama pusė smulkiai supjaustytų lašiniukų. Jie paspirginami su 2 šaukštais aliejaus. Višta supjaustoma gana mažais gabalais, įtrinamą druska, apkepinama, paskui užpilama trupučiu vandens, ištroškinama ir laikoma šiltoje vietoje. Taip pat apkepinama nedideliais kubeliais supjaustyta mėsa. Ji irgi užpilama trupučiu vandens, apibarstoma druska, pipirais, ištroškinama, po to išimama iš puodo ir laikoma šiltoje vietoje. Likusieji lašiniukai paspirginami keptuvėje. Atsiradusiuose riebaluose apkepinami žiedais supjaustyti svogūnai ir ankštiniai pipirai. Ryžiai perplaunami, nusausinami, sumaišomi su svogūnais, pipirais ir 5 min. patroškinami ant labai mažos ugnies. Po to ant jų užpilama pusė perkošto sultinio, įberiama druskos ir pipirų. Kai ryžiai išbrinksta, supilamas likęs sultinys, sudedami nulupti, skiltelėmis supjaustyti pomidorai ir porcijomis supjaustyti, citrinos sultimis apšlakstyti, su likusiu aliejumi patroškinti žuvies gabalai bei paruošta mėsa. Po 10 min. suberiami išvirti žirniai, smulkiai supjaustyti prieskoniniai žalumynai. Puodas su visais produktais įstatomas į šiltą orkaitę, ir valgis 5 min. patroškinamas. Po to tučtuojau paduodamas.
Komentarai (68)
-
to aurtar
2015-11-18 01:13
Gal galit parasyt komentaruose originalu recepta?
-
mmm
2014-10-02 22:57
Žmonės nestumkit, koks skirtumas kaip istikrųjų vadinas...Improvizacija yra viskas. Tikrai meistriškai pagaminta. Kas po akimis tokį patiekala padėtu, ismustu visus stumimus, na bet gal ir nebuduliams toks patiekalas kita vertus...
-
edita
2014-07-15 09:05
na ir nesamone,kad i paella dedasi spirinti lasinukai,is versienos kaulu verdamas sultinys.As dirbau ispanijoje virtuvejeir labai gerai zinau kaip daroma paella,valencijoje ja daro su triusiena ir paukstienair juros gerybemis,o andaluzijoje paukstiena arba kiauliena ir juros gerybes,o ryzius paellai uzpildavome midiju nuoviru,kita karta zuvies sultiniu jei tai budavo vien is juros gerybiu paella .O ispanijos zodyne dvi kartu raides ll tariasi kaip dz,tai su leituvintai reik sakyti paedzia
-
daiva
2014-07-15 07:40
net nepanasu i paeja ...
-
:)
2014-07-14 18:17
nu mes katalonijoj kai gaminam,tai su mesa ir juros gerybem,be zuvies,kartais deam zirneliu,kartais ne,nes mergaites nemegsta,galima deti vistienos arba triusio mesos,kam kaip patinka
-
to Aurtar
2014-04-08 22:48
Gal galetumete parasyti savo recepta kuri darete?
Nes as vis bandau pagaminti skania Paella, bet gaunasi tik skani o ne laaabai skani. Lauksiu originalaus recepto, aciu
-
aurtar
2013-02-09 21:40
nezinau kas cia per suudas bet cia buvo mano idetas receptas su pavadinimu paella kuri pats dariau gyvendamas ispanijoje...kuri laika visa tai buvo palikta del laiko stokos ir tik dabar uzejes likau nustebes viskas virte kozkokia nesamone, ne mano idetas receptas tik likusi mano nuotrauka
-
arune
2011-11-10 01:50
nu cia ir ziaurus zmones susirenka ir kritikuoja kitus,o pvz is kur lietuviams zinoti kad PAELLA (tariasi paeja) gi nesimoko ispanu kalbos.O i paella deda ka nori,vis skirtingi ingretijentai,priklauso kas kam patinka :taip: ir tikrai nesu macius ispanu kad darytu vienodai paella.O jei zino geresni recepta,taip prasom,pasidalinkit,o ne kritikuokit sita.deja dedasi viskas,ir mesa,ir zuvis,ir spirguciai,ir darzoves,ir pilamas sultinys.kaip ir sis receptukas :super:
-
linas
2011-04-20 18:36
Gyvenu ispanijoj 12 metu,esu buves beveik visuose regionuose,bet tokio recepto dar negirdejau.Ir nuotraukos tikrai ne sio recepto.Sulietuvinta paella. :-D
-
Tom
2010-12-22 21:32
Miela Kristina, nesikabinekite prie recepto. Kam skaitote jei taip mokate viska? Lietuvoje yra cepelinai, bet juos kiekvienas gamina kitaip, o paelija tai tuo labiau. Beja, pavadinimas sulietuvintas.