Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.

Troškinti bobausiai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 stiklinės | bobausiai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinti brokoliai
-
Piene virta menkė
-
Patisonai su grybais ir daržovėmis
-
Graikiška žuvies filė
-
Troškinti pievagrybiai
-
Risoto "Al Baloro"
-
Spageti su alyvuogėmis
-
Šutintas karšis
-
Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
-
Marinuotų kalafiorų troškinukas
-
Troškinti rauginti kopūstai su grybais
-
Balandėliai su daržovių įdaru
-
Šutintos morkos
-
Daržovių troškinys
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Troškintos voveraitės
-
Citrininiai ryžiai
-
Lynas, keptas su džiūvėsėliais
-
Troškinta vėgėlė su grybais ir agurkais
-
Rusiškai troškinti kazlėkai
Troškinti bobausiai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Bobausiai,
2 stiklinės -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...