Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.

Troškinti bobausiai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 stiklinės | bobausiai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
-
Virtas karšis
-
Grybų troškinys
-
Krabų lazdelių ir sūrio kotletukai
-
Kopūstų troškinys
-
Baravykai troškinti svieste su svogūnais ir salierais
-
Spageti su alyvuogėmis
-
Šutintos morkos
-
Troškinta žuvis
-
Rusiškai troškinti kazlėkai
-
Citrininiai ryžiai
-
Grybų troškinys moliniame inde
-
Troškintas daržovių garnyras
-
Troškinti agurkai
-
Virtas sterkas
-
Ukrainietiški ryžiai
-
Troškintos voveraitės
-
Rudmėsės svogūnų padaže
-
Sojos faršo ir makaronų troškinys
-
Indiško Aloo Methi gaminimas
Troškinti bobausiai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Bobausiai,
2 stiklinės -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...