Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.
Troškinti bobausiai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 stiklinės | bobausiai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinti griežčiai
- Karpis, troškintas piene
- Troškinti pievagrybiai
- Daržovių troškinys
- Švieži troškinti kopūstai
- Troškinti burokėliai su džiovintais baravykais
- Ryžių troškinys su cukinijomis ir voveraitėmis
- Pievagrybiai su žiedinias kopūstais
- Žuvies troškinys su ryžiais
- Pomidorai su svogūnais
- Daržovių troškinys
- Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
- Pievagrybiai kepti su česnaku
- Sojos troškinys su paprika
- Kopūstienė su grybais
- Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Šutintas karšis
- Kelmučių kotletukai
- Indiško Aloo Methi gaminimas
Troškinti bobausiai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Bobausiai,
2 stiklinės -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...