Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.
Troškinti bobausiai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 2 stiklinės | bobausiai |
| 0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
| 1 arbatinis šaukštelis | kvietiniai miltai |
| 2 valgomieji šaukštai | grietinė |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grybai, troškinti su kmynais
-
Žuvies troškinys su ryžiais
-
Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
-
Voveraitės ar kiti grybai sviesto ir grietinės padaže
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
-
Jūros lydeka Graikiškai
-
Ryžiai su kiaušiniais
-
Šparagai svieste su peletrūnais
-
Vegetariškas troškinukas
-
Grybai, troškinti baltajame vyne
-
Ryžių rizotas su grybais
-
Dvariškių troškinys
-
Šutintas karosas
-
Švieži troškinti kopūstai
-
Troškinti burokėliai su džiovintais baravykais
-
Šutintas karšis
-
Kopūstienė su grybais
-
Šutintas upėtakis
-
Avižinių dribsnių plovas
Troškinti bobausiai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Bobausiai,
2 stiklinės -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
