Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.
Troškinti bobausiai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 2 stiklinės | bobausiai |
| 0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
| 1 arbatinis šaukštelis | kvietiniai miltai |
| 2 valgomieji šaukštai | grietinė |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Džambalaja
-
Sojos troškinys su paprika
-
Rudmėsės svogūnų padaže
-
Troškinti burokėliai
-
Pievagrybiai grietinėlės padaže
-
Midijų troškinys su daržovėmis
-
Ryžių troškinys su cukinijomis ir voveraitėmis
-
Grybų troškinys moliniame inde
-
Gardus daržovių troškinys
-
Sojos kubelių daržovių troškinys
-
Troškinti ankštiniai pipirai (paprikos)
-
Baravykai troškinti svieste su svogūnais ir salierais
-
Pomidorai su svogūnais
-
Pikantiški ryžiai su apelsinais
-
Višta, troškinta su česnaku
-
Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
-
Patisonai su grybais ir daržovėmis
-
Troškintas lynas
-
Troškinta žuvis su morkomis
-
Daržovių troškinys
Troškinti bobausiai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Bobausiai,
2 stiklinės -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
