
šiek tiek | topinambai |
šiek tiek | sviestas |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | krapai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grybų troškinys moliniame inde
-
Daržovių troškinys
-
Troškinti svogūnai su riebalais
-
Šparagai svieste su peletrūnais
-
Virtas sterkas
-
Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
-
Troškintos bulvės
-
Šutintos morkos su žirneliais
-
Įdarytos kaliaropės
-
Švieži troškinti kopūstai
-
Sojos troškinys su pievagrybiais
-
Pikantiški ryžiai su apelsinais
-
Pupelių ir kopūstų troškinys
-
Jūros lydeka Graikiškai
-
Pievagrybiai grietinėlės padaže
-
Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
-
Troškinti salierai
-
Šutintas upėtakis
-
Meliono laivelis su avinžirniais ir išdykėliais kankanais
-
Troškinta lašiša
Troškinti topinambai

- Paruošimo laikas:
- Topinambai
- Sviestas
- Džiūvėsėliai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Topinambų gumbus gerai nuplaukite šepetėliu. Plonai nulupkite nerūdijančiu peiliu ir tuoj pat sudėkite į parūgštintą ar gerai pasūdytą vandenį. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir išklokite 0.5 cm storiu supjaustytus topinambus. Uždengus kaitinkite ant nestiprios ugnies, kad nesugruzdėtų sviestas, kol topinambai suminkštės. Jie turi suminkštėti, bet neištižti. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite batono džiūvėsėliais ir smulkintais krapų lapeliais. Valgykite su virtomis ar pakepintomis bulvėmis.
Komentarai (5)
-
Pifas
2017-01-25 15:26
Bulvę valgyti su bulve...
-
Marija
2014-02-18 17:38
Tikra nesamonė. Deda receptą net nežinodami, iš ko gaminama. Man čia panašu į artišokus.
-
skaitytojas
2014-01-29 11:00
Bulvinė saulėgrąža arba topinambas (lot. Helianthus tuberosus) – astrinių šeimos augalas (2n = 102) o cia kas per nesamone nufotografuota, ka tai turi bendro su topinambu?