šiek tiek | topinambai |
šiek tiek | sviestas |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | krapai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Baravykai svogūnų padaže
- Baravykai troškinti svieste su svogūnais ir salierais
- Troškinti salierai
- Jūros gėrybių mišinys
- Keptos bulvės su grybais
- Meliono laivelis su avinžirniais ir išdykėliais kankanais
- Troškinti rauginti kopūstai
- Troškinta vištiena
- Troškinti porai
- Grybai, troškinti su kmynais
- Graikiška žuvies filė
- Šutintas karosas
- Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
- Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
- Sojos troškinys su pievagrybiais
- Troškinta lydeka
- Troškinti grybai su bulvėmis
- Pupelių ir kopūstų troškinys
- Sojos troškinys su paprika
- Midijų troškinys su daržovėmis
Troškinti topinambai
- Paruošimo laikas:
- Topinambai
- Sviestas
- Džiūvėsėliai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Topinambų gumbus gerai nuplaukite šepetėliu. Plonai nulupkite nerūdijančiu peiliu ir tuoj pat sudėkite į parūgštintą ar gerai pasūdytą vandenį. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir išklokite 0.5 cm storiu supjaustytus topinambus. Uždengus kaitinkite ant nestiprios ugnies, kad nesugruzdėtų sviestas, kol topinambai suminkštės. Jie turi suminkštėti, bet neištižti. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite batono džiūvėsėliais ir smulkintais krapų lapeliais. Valgykite su virtomis ar pakepintomis bulvėmis.
Komentarai (5)
-
Pifas
2017-01-25 15:26
Bulvę valgyti su bulve...
-
Marija
2014-02-18 17:38
Tikra nesamonė. Deda receptą net nežinodami, iš ko gaminama. Man čia panašu į artišokus.
-
skaitytojas
2014-01-29 11:00
Bulvinė saulėgrąža arba topinambas (lot. Helianthus tuberosus) – astrinių šeimos augalas (2n = 102) o cia kas per nesamone nufotografuota, ka tai turi bendro su topinambu?