šiek tiek | topinambai |
šiek tiek | sviestas |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | krapai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepti rauginti kopūstai
- Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
- Troškintas ungurys
- Troškintos bulvės
- Virtas sterkas
- Sojos troškinys
- Pievagrybiai su žiedinias kopūstais
- Troškinti porai
- Daržovių troškinys su makaronais
- Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
- Troškinys su soja (mėsa)
- Kelmučių kotletukai
- Spageti su alyvuogėmis
- Daržovių mišinys grietinės padaže
- Vištienos kamuoliukai
- Krabų lazdelių ir sūrio kotletukai
- Marinuotų kalafiorų troškinukas
- Troškinti ankštiniai pipirai (paprikos)
- Troškinti burokėliai
- Patisonai su grybais ir daržovėmis
Troškinti topinambai
- Paruošimo laikas:
- Topinambai
- Sviestas
- Džiūvėsėliai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Topinambų gumbus gerai nuplaukite šepetėliu. Plonai nulupkite nerūdijančiu peiliu ir tuoj pat sudėkite į parūgštintą ar gerai pasūdytą vandenį. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir išklokite 0.5 cm storiu supjaustytus topinambus. Uždengus kaitinkite ant nestiprios ugnies, kad nesugruzdėtų sviestas, kol topinambai suminkštės. Jie turi suminkštėti, bet neištižti. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite batono džiūvėsėliais ir smulkintais krapų lapeliais. Valgykite su virtomis ar pakepintomis bulvėmis.
Komentarai (5)
-
Pifas
2017-01-25 15:26
Bulvę valgyti su bulve...
-
Marija
2014-02-18 17:38
Tikra nesamonė. Deda receptą net nežinodami, iš ko gaminama. Man čia panašu į artišokus.
-
skaitytojas
2014-01-29 11:00
Bulvinė saulėgrąža arba topinambas (lot. Helianthus tuberosus) – astrinių šeimos augalas (2n = 102) o cia kas per nesamone nufotografuota, ka tai turi bendro su topinambu?