![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Risoto "Al Baloro"
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
5 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus (pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis)) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio, smulkintas) |
1.5 stiklinės | ryžiai ((Arborio)) |
1 stiklinė | vynas (sausas, raudonas (pvz. Barolo)) |
6 stiklinės | sultinys ((vištienos)) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas (šaltas, nesūdytas) |
4 valgomieji šaukštai | sūris (parmezano, tarkuotas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi būti skaidrūs, jokiu būdu ne rudi.
2.
Tada sudėkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite, vis pamaišant medine mentele. Tada supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.
3.
Tada supilkite sultinį (geriausia naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.
4.
Baigiant troškinti, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį, išmaišykite ir patiekite.
Gero apetito!
Gero apetito!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinti burokėliai
-
Šutintas upėtakis
-
Midijų troškinys su daržovėmis
-
Plovas
-
Krevetės afrikietiškai
-
Patisonai su grybais ir daržovėmis
-
Troškinti topinambai
-
Karpis, troškintas piene
-
Krabų lazdelių ir sūrio kotletukai
-
Pievagrybiai su žiedinias kopūstais
-
Troškintas sterkas
-
Graikiška žuvies filė
-
Troškinti burokėliai su džiovintais baravykais
-
Porai su ryžiais
-
Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
-
Porai su grybais
-
Vištienos kamuoliukai
-
Bulvės su slyvomis ir abrikosais
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Troškinti porai
Risoto "Al Baloro"
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Alyvuogių aliejus, pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis),
5 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, vidutinio dydžio, smulkintas,
1 vienetas -
Ryžiai, (Arborio),
1.5 stiklinės -
Vynas, sausas, raudonas (pvz. Barolo),
1 stiklinė -
Sultinys, (vištienos),
6 stiklinės -
Sviestas, šaltas, nesūdytas,
3 valgomieji šaukštai -
Sūris, parmezano, tarkuotas,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi būti skaidrūs, jokiu būdu ne rudi.
Tada sudėkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite, vis pamaišant medine mentele. Tada supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.
Tada supilkite sultinį (geriausia naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.
Baigiant troškinti, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį, išmaišykite ir patiekite.
Gero apetito!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...