
Risoto "Al Baloro"
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
5 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus (pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis)) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio, smulkintas) |
1.5 stiklinės | ryžiai ((Arborio)) |
1 stiklinė | vynas (sausas, raudonas (pvz. Barolo)) |
6 stiklinės | sultinys ((vištienos)) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas (šaltas, nesūdytas) |
4 valgomieji šaukštai | sūris (parmezano, tarkuotas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi būti skaidrūs, jokiu būdu ne rudi.
2.
Tada sudėkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite, vis pamaišant medine mentele. Tada supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.
3.
Tada supilkite sultinį (geriausia naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.
4.
Baigiant troškinti, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį, išmaišykite ir patiekite.
Gero apetito!
Gero apetito!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Menkės ir kopūstų troškinys
-
Troškinti agurkai
-
Balandėliai su daržovių įdaru
-
Šutintas karosas
-
Šutintas karšis
-
Troškinti grybai su bulvėmis
-
Pupelių ir kopūstų troškinys
-
Jūros gėrybių mišinys
-
Troškinta žuvis
-
Jūros lydeka Graikiškai
-
Grybai, troškinti su kmynais
-
Karpis, troškintas piene
-
Troškinta vištiena
-
Višta, troškinta su česnaku
-
Plovas su baklažanais
-
Grybų troškinys moliniame inde
-
Indiško Aloo Methi gaminimas
-
Piene virta menkė
-
Žuvies filė
-
Bulvės su slyvomis ir abrikosais
Risoto "Al Baloro"
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Alyvuogių aliejus, pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis),
5 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, vidutinio dydžio, smulkintas,
1 vienetas -
Ryžiai, (Arborio),
1.5 stiklinės -
Vynas, sausas, raudonas (pvz. Barolo),
1 stiklinė -
Sultinys, (vištienos),
6 stiklinės -
Sviestas, šaltas, nesūdytas,
3 valgomieji šaukštai -
Sūris, parmezano, tarkuotas,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi būti skaidrūs, jokiu būdu ne rudi.
Tada sudėkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite, vis pamaišant medine mentele. Tada supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.
Tada supilkite sultinį (geriausia naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.
Baigiant troškinti, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį, išmaišykite ir patiekite.
Gero apetito!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...