0.5 saujos | krapai |
šiek tiek | paprika (aitrioji (nebūtina)) |
1 vienetas | svogūnai (didelis, saldusis) |
2 skiltelės | česnakas |
5 vienetai | pomidorai |
1 vienetas | citrinžolė (4 cm gabalėlis) |
3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
600 gramų | jūros gėrybės (mišinys: krevetės, moliuskai ir t.t.) |
120 mililitrų | vynas (sausas, baltas) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji, šviežiai sumalti) |
Pomidorus apipilti verdančiu vandeniu, nulupti odeles. Paruoštus pomidorus susmulkinti.
Citrinžolę supjaustyti plonais žiedeliais.
Aliejų pakaitinti plačiame puode. Į jį įmesti svogūnus ir patroškinti 2 min.
Sudėti jūros gėrybes, česnaką bei citrinžolę ir troškinti dar kelias minutes.
Tuomet sudėti pomidorus ir supilti baltąjį vyną. Viską pasūdyti, pagardinti pipirais ir aitriąją paprika (kas nemėgsta, gali paprikos nedėti).
Šviežias jūros gėrybes reikia virti apie 20 min., šaldytas 8–10 min.
Moliuskus reikia sumesti į puodą prieš baigiant virti.
Krapus nuplauti, nusausinti ir sukapoti.
Jais pabarstyti paruoštą patiekalą.
Kartu patiekite baltąją forminę duoną ir tokį patį vyną, kokį panaudojote virimui. Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškintos cukinijos su pomidorais
- Ryžiai su kiaušiniais
- Balandėliai su daržovių įdaru
- Troškinys su ankštiniais pipirais
- Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
- Sojos kubelių daržovių troškinys
- Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
- Pievagrybiai su žiedinias kopūstais
- Kelmučių kotletukai
- Troškinti svogūnai su riebalais
- Vegetariškas troškinukas
- Daržovių troškinys
- Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
- Piene virta menkė
- Troškinta menkė (ubagiškai)
- Pupelių ir kopūstų troškinys
- Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
- Šutintas ungurys
- Troškinta žuvis su morkomis
- Vištienos kamuoliukai
Jūros gėrybių mišinys
- Paruošimo laikas:
-
Krapai,
0.5 saujos - Paprika, aitrioji (nebūtina)
-
Svogūnai, didelis, saldusis,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Pomidorai,
5 vienetai -
Citrinžolė, 4 cm gabalėlis,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Jūros gėrybės, mišinys: krevetės, moliuskai ir t.t.,
600 gramų -
Vynas, sausas, baltas,
120 mililitrų - Druska
- Pipirai, juodieji, šviežiai sumalti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupti svogūną bei česnaką ir sukapoti.
Pomidorus apipilti verdančiu vandeniu, nulupti odeles. Paruoštus pomidorus susmulkinti.
Citrinžolę supjaustyti plonais žiedeliais.
Aliejų pakaitinti plačiame puode. Į jį įmesti svogūnus ir patroškinti 2 min.
Sudėti jūros gėrybes, česnaką bei citrinžolę ir troškinti dar kelias minutes.
Tuomet sudėti pomidorus ir supilti baltąjį vyną. Viską pasūdyti, pagardinti pipirais ir aitriąją paprika (kas nemėgsta, gali paprikos nedėti).
Šviežias jūros gėrybes reikia virti apie 20 min., šaldytas 8–10 min.
Moliuskus reikia sumesti į puodą prieš baigiant virti.
Krapus nuplauti, nusausinti ir sukapoti.
Jais pabarstyti paruoštą patiekalą.
Kartu patiekite baltąją forminę duoną ir tokį patį vyną, kokį panaudojote virimui. Skanaus :)