Išvalytas lynas supjaustomas, pabarstomas maltais pipirais su druska, apvoliojamas miltais ir apkepinamas aliejuje. Kopūstai supjaustomi ir nuplikomi verdančiu vandeniu. Į kopūstus sudedami svieste pakepinti svogūnai su trupučiu miltų, supilamos sultys, suberiamas cukrus. Viskas troškinama uždengtame inde. Baigiant troškinti sudedami lyno gabalai ir dar pusę valandos troškinama.
Lynas tiekiamas pusdubenyje kartu su troškintais kopūstais. Atskirai galima duoti virtų bulvių.

Lynas, troškintas su kopūstais
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | lynas |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
0.5 stiklinės | aliejaus |
3 vienetai | juodieji pipirai (malti) |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
500 gramų | kopūstai |
2 vienetai | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
50 gramų | spanguolės (ar serbentų sultys) |
šiek tiek | citrinų sultys |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškintas lynas
-
Šutintas upėtakis
-
Vegetariškas troškinukas
-
Voveraitės ar kiti grybai sviesto ir grietinės padaže
-
Porai su grybais
-
Troškintos bulvės
-
Žuvies filė
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Daržovių troškinys
-
Troškinti burokėliai
-
Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
-
Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
-
Troškintas ungurys
-
Įdarytos kaliaropės
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Bulvių guliašas
-
Kopūstų troškinys
-
Kuskuso troškinys
-
Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
-
Troškinti kazlėkai
Lynas, troškintas su kopūstais
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lynas,
1 kilogramas -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
0.5 stiklinės -
Juodieji pipirai, malti,
3 vienetai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kopūstai,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Spanguolės, ar serbentų sultys,
50 gramų - Citrinų sultys
- Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvalytas lynas supjaustomas, pabarstomas maltais pipirais su druska, apvoliojamas miltais ir apkepinamas aliejuje. Kopūstai supjaustomi ir nuplikomi verdančiu vandeniu. Į kopūstus sudedami svieste pakepinti svogūnai su trupučiu miltų, supilamos sultys, suberiamas cukrus. Viskas troškinama uždengtame inde. Baigiant troškinti sudedami lyno gabalai ir dar pusę valandos troškinama.
Lynas tiekiamas pusdubenyje kartu su troškintais kopūstais. Atskirai galima duoti virtų bulvių.
Reklama:
Komentarai (6)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...