Įkaitinam orkaitę iki 200-210 C
Kepimo skardoje paskleidžiam vienu sluoksniu nuplautus ir paruoštus šparagus, apšlakstom alyvų aliejum, apibarstom druska ir pipirais pagal skonį, ir kepinam orkaitėje 15-20 min. retsykiais skardą krestelint, kad šparagai pasivartytų. Šparagai tampa minkšti su paskrudusiais galiukais.
Tuo metu pakaitinam keptuvėje alyvu aliejų, sudedam smulkiai supjaustytą svogūnėlį, o kai jis suminkštėja, sudedam smulkiai pjaustytus rabarbarus ir apšlakstom balzaminiu actu. Kepinama kol viskas pavirs tyre, tada per sietelį perkošiama ir užpilama į ant jau lėkštėse sudetų šparagų.
Skanaus ir į sveikatą!

Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 vienetai | šparagai (glėbeliai) |
1 vienetas | svogūnai (šalotės) |
3 vienetai | rabarbarai |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
50 mililitrų | acto (baltas balzaminis) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti šviežiai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepti rauginti kopūstai
-
Amerikietiškas sūrio troškinys
-
Šutintos morkos su žirneliais
-
Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
-
Pomidorai su svogūnais
-
Šutintas karšis
-
Sojos kubelių daržovių troškinys
-
Rudmėsės svogūnų padaže
-
Šutintos morkos
-
Šutintas ungurys
-
Karpis, šutintas aluje
-
Ryžių troškinys su cukinijomis ir voveraitėmis
-
Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
-
Troškinti kalmarai
-
Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
-
Troškinti obuoliai su ryžiais
-
Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
-
Troškinys su ankštiniais pipirais
-
Bulvės su slyvomis ir abrikosais
-
Dvariškių troškinys
Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Šparagai, glėbeliai,
2 vienetai -
Svogūnai, šalotės,
1 vienetas -
Rabarbarai,
3 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Actas, baltas balzaminis,
50 mililitrų - Druska
- Juodieji pipirai, malti šviežiai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Įkaitinam orkaitę iki 200-210 C
Kepimo skardoje paskleidžiam vienu sluoksniu nuplautus ir paruoštus šparagus, apšlakstom alyvų aliejum, apibarstom druska ir pipirais pagal skonį, ir kepinam orkaitėje 15-20 min. retsykiais skardą krestelint, kad šparagai pasivartytų. Šparagai tampa minkšti su paskrudusiais galiukais.
Tuo metu pakaitinam keptuvėje alyvu aliejų, sudedam smulkiai supjaustytą svogūnėlį, o kai jis suminkštėja, sudedam smulkiai pjaustytus rabarbarus ir apšlakstom balzaminiu actu. Kepinama kol viskas pavirs tyre, tada per sietelį perkošiama ir užpilama į ant jau lėkštėse sudetų šparagų.
Skanaus ir į sveikatą!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...