
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
100 mililitrų | vanduo |
800 gramų | kalmarai (virti) |
3 vienetai | svogūnai |
100 gramų | sviestas |
200 mililitrų | grietinė |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
miltuose. Apkepkite svieste iki kol įgaus gelsvą spalvą. Kalmarus perdėkite į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę įdėkite griežinėlių puselėmis supjaustytus svogūnus ir juos kepkite. Pakepintais svogūnais užpilkite kalmarus. Ant viršaus užpilkite grietinę, vandenį ir dar truputį pasūdykite. Troškinkite apie 30 min. Prieš patiekiant pabarstykite pasmulkintomis petražolėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grybų troškinys
-
Pievagrybiai su žiedinias kopūstais
-
Bulvės su slyvomis ir abrikosais
-
Kopūstienė su grybais
-
Asturiškai pagaminta žuvis
-
Plovas su baklažanais
-
Troškinti griežčiai
-
Troškinti pievagrybiai
-
Keptos bulvės su grybais
-
Porai su ryžiais
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Troškinti topinambai
-
Dvariškių troškinys
-
Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
-
Troškinti rauginti kopūstai
-
Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
-
Įdarytos kaliaropės
-
Troškinti kopūstai su morkomis
-
Šutintas karšis
-
Virtas sterkas
Troškinti kalmarai

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
100 mililitrų -
Kalmarai, virti,
800 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinė,
200 mililitrų - Petražolės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šiaudeliais supjaustykite virtus kalmarus. Juos pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite
miltuose. Apkepkite svieste iki kol įgaus gelsvą spalvą. Kalmarus perdėkite į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę įdėkite griežinėlių puselėmis supjaustytus svogūnus ir juos kepkite. Pakepintais svogūnais užpilkite kalmarus. Ant viršaus užpilkite grietinę, vandenį ir dar truputį pasūdykite. Troškinkite apie 30 min. Prieš patiekiant pabarstykite pasmulkintomis petražolėmis.
Komentarai (6)
-
a
2014-07-13 19:08
o kodel sunku sukramtyt? todel, kad kalmarai, kaip ir visos juros gerybes, yra baltymingas maistas, tad kuo ilgiau kaitinami bus, tuo kietesni darysis. jei norit minkstu kalamaru jokiais budais netroskinkite 30min, virti uztenka 2-3min, o dar geriau sudeti i verdanti vandeni su prieskoniais, isjungti ugni ir palikti uzdengta puoda 10min. sitas receptas pats-blogiausias kalmaru ruosimo budas/
-
Vaida
2014-02-23 21:05
Labai skanus patiekalas, padaziukas super skonio, kas megstate kalmarus tikrai verta pabandyti, tik pjaustykite kuo mazesniais gabaliukais, nes sunku bus sukramtyti.