2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
100 mililitrų | vanduo |
800 gramų | kalmarai (virti) |
3 vienetai | svogūnai |
100 gramų | sviestas |
200 mililitrų | grietinė |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
miltuose. Apkepkite svieste iki kol įgaus gelsvą spalvą. Kalmarus perdėkite į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę įdėkite griežinėlių puselėmis supjaustytus svogūnus ir juos kepkite. Pakepintais svogūnais užpilkite kalmarus. Ant viršaus užpilkite grietinę, vandenį ir dar truputį pasūdykite. Troškinkite apie 30 min. Prieš patiekiant pabarstykite pasmulkintomis petražolėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškintas sterkas
- Sojos kubelių daržovių troškinys
- Grybų troškinys
- Šutintas karšis
- Keptos bulvės su grybais
- Troškinti kalmarai
- Troškinti žiediniai kopūstai
- Bulvės su slyvomis ir abrikosais
- Troškinti agurkai
- Troškinys su soja (mėsa)
- Krabų lazdelių ir sūrio kotletukai
- Žuvies troškinys su ryžiais
- Baravykai svogūnų padaže
- Grybų troškinys moliniame inde
- Ryžių rizotas su grybais
- Kelmučių kotletukai
- Indiško Aloo Methi gaminimas
- Višta, troškinta su česnaku
- Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
- Troškintas lynas
Troškinti kalmarai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
100 mililitrų -
Kalmarai, virti,
800 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinė,
200 mililitrų - Petražolės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šiaudeliais supjaustykite virtus kalmarus. Juos pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite
miltuose. Apkepkite svieste iki kol įgaus gelsvą spalvą. Kalmarus perdėkite į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę įdėkite griežinėlių puselėmis supjaustytus svogūnus ir juos kepkite. Pakepintais svogūnais užpilkite kalmarus. Ant viršaus užpilkite grietinę, vandenį ir dar truputį pasūdykite. Troškinkite apie 30 min. Prieš patiekiant pabarstykite pasmulkintomis petražolėmis.
Komentarai (6)
-
a
2014-07-13 19:08
o kodel sunku sukramtyt? todel, kad kalmarai, kaip ir visos juros gerybes, yra baltymingas maistas, tad kuo ilgiau kaitinami bus, tuo kietesni darysis. jei norit minkstu kalamaru jokiais budais netroskinkite 30min, virti uztenka 2-3min, o dar geriau sudeti i verdanti vandeni su prieskoniais, isjungti ugni ir palikti uzdengta puoda 10min. sitas receptas pats-blogiausias kalmaru ruosimo budas/
-
Vaida
2014-02-23 21:05
Labai skanus patiekalas, padaziukas super skonio, kas megstate kalmarus tikrai verta pabandyti, tik pjaustykite kuo mazesniais gabaliukais, nes sunku bus sukramtyti.