2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
100 mililitrų | vanduo |
800 gramų | kalmarai (virti) |
3 vienetai | svogūnai |
100 gramų | sviestas |
200 mililitrų | grietinė |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
miltuose. Apkepkite svieste iki kol įgaus gelsvą spalvą. Kalmarus perdėkite į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę įdėkite griežinėlių puselėmis supjaustytus svogūnus ir juos kepkite. Pakepintais svogūnais užpilkite kalmarus. Ant viršaus užpilkite grietinę, vandenį ir dar truputį pasūdykite. Troškinkite apie 30 min. Prieš patiekiant pabarstykite pasmulkintomis petražolėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Virtas karšis
- Rudmėsės svogūnų padaže
- Meliono laivelis su avinžirniais ir išdykėliais kankanais
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Troškinti daržovių suktinukai
- Citrininiai ryžiai
- Šutintas karšis
- Troškinti griežčiai
- Šutintas karosas
- Bulvės su slyvomis ir abrikosais
- Menkės ir kopūstų troškinys
- Ryžių troškinys su cukinijomis ir voveraitėmis
- Troškinti kopūstai su morkomis
- Risoto "Al Baloro"
- Grikių košė su daržovėmis
- Sojos kubelių daržovių troškinys
- Troškinti salierai
- Sojos troškinys su paprika
- Sojos troškinys su pievagrybiais
- Troškinti agurkai
Troškinti kalmarai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
100 mililitrų -
Kalmarai, virti,
800 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinė,
200 mililitrų - Petražolės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šiaudeliais supjaustykite virtus kalmarus. Juos pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite
miltuose. Apkepkite svieste iki kol įgaus gelsvą spalvą. Kalmarus perdėkite į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę įdėkite griežinėlių puselėmis supjaustytus svogūnus ir juos kepkite. Pakepintais svogūnais užpilkite kalmarus. Ant viršaus užpilkite grietinę, vandenį ir dar truputį pasūdykite. Troškinkite apie 30 min. Prieš patiekiant pabarstykite pasmulkintomis petražolėmis.
Komentarai (6)
-
a
2014-07-13 19:08
o kodel sunku sukramtyt? todel, kad kalmarai, kaip ir visos juros gerybes, yra baltymingas maistas, tad kuo ilgiau kaitinami bus, tuo kietesni darysis. jei norit minkstu kalamaru jokiais budais netroskinkite 30min, virti uztenka 2-3min, o dar geriau sudeti i verdanti vandeni su prieskoniais, isjungti ugni ir palikti uzdengta puoda 10min. sitas receptas pats-blogiausias kalmaru ruosimo budas/
-
Vaida
2014-02-23 21:05
Labai skanus patiekalas, padaziukas super skonio, kas megstate kalmarus tikrai verta pabandyti, tik pjaustykite kuo mazesniais gabaliukais, nes sunku bus sukramtyti.